Cihanbeyli'ye Yeni Bir Proje Daha

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi tarafından yapımına başlanan Trafik Eğitim Parkı ve Go-Kart Tesisinde sona yaklaşıldı.

Cihanbeyli'ye Yeni Bir Proje Daha
Cihanbeyli Belediyesi tarafından kısa süre önce yapımına başlanan Trafik Eğitim Parkı ve Go-Kart projesinde sona yaklaşıldı. Projeye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in ismi verildi.

Cihanbeyli Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın da bulunduğu yeni sosyal yaşam alanında kurulan Trafik Eğitim Parkı ve Go-Kart tesisi, yaklaşık 22 bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in isminin verildiği tesis, ilçede toplam 250 bin metrekarelik bir alan üzerine oluşturulan yeni sosyal yaşam merkezinin önemli bir parçası olacak.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, projenin kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

Parkı özellikle çocuklara trafik kurullarının öğretilmesi açısında önemsediklerini belirten Başkan Kale, “Her yıl çok sayıda insanımız trafik kazalarında yaralanıyor, sakat kalıyor ve hayatlarını yitiriyor. Bunun önüne geçebilmemiz için toplumda ve özellikle yeni nesillerde trafik bilincinin oluşturulması gerekiyor. Biz de bu noktada katkı vermek amacıyla Trafik Eğitim Parkı projemizi hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız bu parkta hayatları boyunca kendilerine lazım olacak birçok bilgiyi öğrenebilecek. Yavrularımızın küçük yaşta trafik kurallarını öğrenmelerine katkıda bulunacak olan bu projeyi en kısa zamanda tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.

Artan nüfus ile birlikte araç trafiğinin de giderek yoğunlaştığını anlatan Başkan Kale, trafik eğitiminin önemine vurgu yaparak, “Trafik eğitimi almayan çocuğumuzun kalmaması için parkımızda geniş bir pist hazırladık. Burada akülü arabalar, döner, ışıklı ve ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları ve sinyalizasyon sistemleri bulunacak. Aynı zamanda pistin farklı noktalarında trafikte yer alan bütün kuralların levhalarını hazırlayarak çocuklarımızın bilgisine sunacağız. Park içerisinde Go-Kart Pisti de yer alacak. Orhan Erdem Trafik Eğitim Parkı ve Go Kart Tesisinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA