Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması 'Bu Millet 15 Temmuz'da FETÖ Artıklarını, Emperyalist Uşaklarını Denize Döker'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Giyimkent Tekstilya Fuar Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, CHP’li Bozkurt’a tepki göstererek, "Bu millete yapılmış hadsizliktir. Bu millet 15 Temmuz’da FETÖ artıklarını, emperyalist uşaklarını denize döker" dedi.

Giyimkent Tekstilya Fuar Merkezi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve çok sayıda davetli konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada 16 Nisan Referandumunun değerlendirdi. Kurtulmuş , mevcut sistem nedeniyle çok ağır faturalar ödendiğini söyleyerek, "Şimdi yönetim sistemini değiştiriyoruz. Senelerdir bundan dolayı çok ağır fatura ödedik. Türkiye çok büyük meydan okuyucularla karşı karşıya. Suriye’de kimyasal silah kullanılıyor. Suriye dediğimiz yer Amerika için Rusya için da karşı mahallede. Bizim için bitişik nizamımızdaki apartmanda yangın.Yanımızdaki apartman cayır cayır yanıyor. Demokrasinin beşiği Avrupa neonazizmin ensesinde boza pişirdiği yaşlı bir kıta haline geldi. Böyle bir ortamda Türkiye’nin ayakları üzerinde çok daha güçlü durması lazım. Mevcut sistem vesayetçi bir sistem. 16 Nisan akşamı vesayetçi sistemim sırtımızdan indiriyor ve yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Yeni sistemle ekonomik krizlerin de olmayacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dört temel hastalıktan kurtulmak için için anayasa değişikliğinin tam zamanı hatta geç kalınmış bir değişiklik. Yönetim sistemini değiştiriyoruz" dedi.

Seçime dışarıdan müdahalenin olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu kampanyada hariçten gazel okuyan davetsiz misafirler oldu. bizim bakanlarımızın önünü kesenler , polis köpekleriyle vatandaşımıza saldırdı. PKK militanlarına Avrupa’nın başkentini açtılar.Ne oldu da hayır kampanyasıyla ilgilendiler. Bunların ne manaya geldiğini millet çok iyi görüyor. Bunlar büyük Türkiye görmek istemezler. Onların istediği Türkiye, kırk yıldır PKK’yla boğuşan Türkiye, ayaklarına pranga vurulan bir Türkiye. AB’nin terbiye salonunda yıllar boyu bekletilen Türkiye’dir. Korku dağları bekler. Hep beraber cümleten hayır cephesine destek vermeye başladılar" dedi.

CHP’li Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un sözlerine de tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kılıçdaroğlu’nun laflarını düzeltmekten yorulduk. Bir milletvekili 16 Nisan’da sonra "Evet" çıkarsa evet diyenleri denize dökeriz diyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Buna seyirci kalmak mümkün değildir. Evet bizim lugatımızda Denize dökmek diye bir tabir vardır. Denize dökmek bu milletin antiemperyalist karaktenin bir parçasıdır. Bu millet denize döker bu ülkeyi işgale gelenleri emperyalistleri ve uşaklarını denize döker.Dün döktüğü gibi bugün de döker yarın da döker. Aynı bayrağın altında aynı ezanının altında kahraman izmirlilerin denize döktüğü gibi, 15 Temmuz’da da bu kahraman milletin evlatları, bu FETÖ’nün artıklarını emperyalist uşakların denize döker. Kılıçdaroğlu tasvip etmiyoruz. demiş Ama yetmez, böylesine hadsiz bir laf söyleyene haddini bildirmek o partinin sorumluluğundadır.Bu hadsizlik ve terbiyesizliktir, millete karşı işlenmiş hadsizlik ve densizliktir. Sözle değil gereğini yapın. Disipline sevk edin" dedi.

Kaynak: İHA