Metal Sektörü Çalışanlarına Teknik Beceri Eğitimi

Yumurtalık ilçesinde metal sektörü çalışanlarına teknik eğitim semineri verildi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen ve Atatürk Üniversitesi'nce yürütülen 'Geleceğe Doğru Bakmak-BTC Boru Hattı Boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Projesi' kapsamında Yumurtalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle metal sektöründe çalışan 40 kişiye iki gün süresince 'Ark kaynak tekniklerinde yeni uygulamalar, ölçme teknikleri ve proje okuma' konularında mesleki gelişim ve uyum eğitimi düzenlendi.

Proje koordinatörü Prof .Dr. Mükerrem Kaya, eğitimin yatırım yapılacak en önemli değer olduğunu belirterek, teknolojinin hızla geliştiğinin ve değiştiğinin farkında olunması gerektiğini, bu nedenle de gelişmelerin takip edilmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

İş becerilerinin geliştirilmesine yönelik benzeri eğitimlerin BTC boru hattı boyunca devam edeceğini ifade eden Kaya, kursu başarıyla tamamlayan girişimcilere kendi iş yerlerini kurmaları için destek olacaklarını da vurguladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Mustafa Denizhan Türker de sertifika töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu eğitim programının metal sektörü için çok faydalı olduğunu, BTC desteğiyle yeni iş yerlerinin açılabileceğini anlattı.

Konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Ziraat Odası Başkanı Erdinç Altıok ve bazı sivil toplum kuruşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA