Trabzon'un En Eski Lisesi 130. Yılını Kutladı

Trabzon Merkez Fen Lisesinin, kuruluşunun 130. yıl dönümü kutlandı.

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulun konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 1887'de açılan Trabzon Lisesi'nden mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Trabzon Lisesinin isminin bir süre önce Trabzon Merkez Fen Lisesi olarak değiştirildiğini anımsatan İmamoğlu, "Okulun ismi değişmeksizin Trabzon Lisesi olarak kalmalı. Trabzon Lisesi ya da Trabzon ismi hiç kimseye ait değil. Trabzon'un adının geçtiği her şey bu kentte doğan, yaşamış herkese aittir." dedi.

İmamoğlu, Trabzon'a olan bağlılığını dile getirerek, aynı okuldan mezun olduğu babası ile törene katılmanın memnuniyetini yaşadığını vurguladı.

Trabzon Merkez Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Hasan Beşer ise bölgenin en yüksek puanlı öğrencilerinin eğitim gördüğü bir kurum olduklarını söyledi.

Liseden 1945 yılında mezun olan Zeki Çakmakçı ile geçen yıl mezun olan Tolgahan İskender ve Begüm Tüzüner'e plaket verildi.

Programda, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı "130. yılında Trabzon Lisesi" belgeseli gösterildi.

Okul bahçesine İmamoğlu tarafından yaptırılan Atatürk heykelinin açılışının da yapıldığı program, pilav ikramı ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Trabzon Lisesinden Yetişenler Derneği tarafından organize edilen etkinliğe CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Lisesinden Yetişenler Derneği Başkanı Kenan Atalay ile eski mezunlar ve emekli öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA