Yozgat'taki Koca Vahşetinin Kurbanları Toprağa Verildi

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi Dereçiftlik Köyünde 24 yaşındaki Sıddık Gököz’ün yaşattığı katliamın ardından eşi Özlem Gököz, kayınvalidesi Zeynep ve kayınpederi İsmail Özçay bugün toprağa verildi.

Yozgat'taki Koca Vahşetinin Kurbanları Toprağa Verildi
Yozgat’ın Aydıncık İlçesine bağlı Dereçiftlik Köyü’nde dün 24 yaşındaki Sıddık Gököz’ün ayrı yaşadığı 23 yaşındaki eşi Özlem Gököz, kayınpederi İsmail ve kayınvalidesi Zeynep Özçay’ı av tüfeği ile öldürdükten sonra intihar etmesi olayının ardından 4 kişinin cesedi otopsi için Yozgat Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Otopsinin ardından Özlem Gököz, annesi Zeynep ve babası İsmail Özçay’ın cenazeleri Dereçiftlik Köyü’ne getirildi.

Akşam namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ise Özlem Gököz, annesi Zeynep ve babası İsmail Özçay, Dereçiftlik Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Özçay’ın yakınları cenaze töreninde sinir krizi geçirerek gözyaşı döktü. Boşanma aşamasında olduğu için eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar eden Sıddık Gököz’ün ise yarın toprağa verileceği belirtildi.

İsmail Özçay’ın akrabası ve köy muhtarı olan Sabit Özçay ise yaptığı açıklamada Sıddık Gököz’ün çocuğuna eşine ve eşinin ailesine işkence yaptığını ayrıca eşiyle boşanma arifesinde olduğunu belirterek, Özlem Gököz’ün defalarca savcılığa giderek eşiyle yaşadığı durumu anlattığını ve koruma talep ettiğini söyledi.

Özlem Gököz’ün koruma talebine bir türlü karşılık alamadığını da vurgulayan Sabit Özçay, 2 yaşındaki U.İ. Gököz’ün devlet kontrolüne alınarak yaşamını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Dün akşam saatlerinde Aydıncık İlçesi’ne bağlı Dereçiftlik Köyü’nde meydana gelen olay ise şu şekilde yaşanmıştı:

"Özlem Gököz, bir yıl önce geçimsizlik nedeniyle inşaat işçisi eşi Sıddık Gököz’ü terk edip, aynı köydeki ailesinin evine yerleşti. Şimdi 2 yaşında olan oğlu U.İ.’yi de yanında götüren Gököz, boşanma davası açtı. Dava sürerken, oğlunu kendisine göstermediklerini öne süren Sıddık Gököz, av tüfeği ile kayınpederi İsmail Özçay’ın evini bastı. Sıddık Gököz, evin bahçesinde karşılaştığı kayınvalidesi Zeynep Özçay’ı başından, eşi Özlem’i de göğsünden vurdu. Silah sesleri üzerine dışarı çıkan, olayı fark edince kaçmaya çalışan kayınpederi İsmail Özçay’ı da sırtından vuran Sıddık Gököz, evde bulunan oğlunu da alıp çıkmıştı. Özçay Ailesi’nin komşuları, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine haber verirken, Sıddık Gököz, oğlunu aynı köydeki ailesinin yanına bıraktı. Sıddık Gököz, daha sonra köyün üst tarafındaki araziye gitti. Burada cep telefonu üzerinden, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından canlı yayın yapan Sıddık Gököz, pişman olduğunu da belirtmişti."
Kaynak: İHA