Ankara İtfaiyesi Yeni Yıla Görev Başında Girdi

Başkent’te vatandaşlar yeni yıla eğlenerek girerken, itfaiye erleri 2017’ye görev başında girdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, gelen ihbarlar üzerine verilen adreslere sirenlerle hareket etti.

Ankara İtfaiyesi Yeni Yıla Görev Başında Girdi
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yeni yılın ilk gecesi çıkabilecek yangına karşı teyakkuz halinde bekledi. Vatandaşların güvenliği ve huzuru için yeni yıla ailelerinden uzak görev başında girmek zorunda kalan itfaiye erleri, kurdukları mütevazi sofrada meyve, çerez ve çay eşliğinde sohbet ederek yılbaşını kutladı. Yeni yılın ilk dakikalarında gelen yangın ihbarı itfaiye erlerini harekete geçirdi. Yangına müdahale etmek için apar topar hazırlanan itfaiye erlerinin olay yerine ne kadar kısa sürede çıkış yaptıkları görüntülere yansıdı.

2016’da 16 bin yangın olayına müdahale edildi

Ankara itfaiyesinde nöbetçi müdür olan Mustafa Irmak, yeni yıla girerken Ankara’da 42 istasyonda, 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini söyledi.

2016 yılında yaklaşık 16 bin olaya müdahale ettiklerinin kaydeden Irmak, “Umarım önümüzdeki yıl olaylarımız daha az olur. İnsanlarımız fazla zarar görmeden önümüzdeki yılı atlatmış oluruz” dedi.

İtfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekiplerinin Ankara’da tek numara altında birleştiğini ifade eden Irmak, “Bunu da Ankara halkına duyurmuş olalım. Artık numaramız ‘112’ ama itfaiyenin numarası ‘110’ yine bu şekilde bilinsin. Eskiye nazaran asılsız ihbarlar azaldı. Çünkü asılsız ihbarları biz artık sistemden kontrol ediyoruz, teyit etmeden de olaylara pek müdahale etmiyoruz. Yeni yıl vatanımıza, milletimize sağlık, sıhhat ve huzur getirsin. Teşkilatımız için de kazasız, belasız ve yangınsız bir yıl olur” diye konuştu.

İtfaiye Çavuşu Mustafa Güneş, 2017 yılının Türkiye ve dünya için barış ve huzur dolu bir yıl olmasını dilediğini belirterek, “Ölümlerin olmadığı, kardeşliğin, sevginin, saygının bol olduğu bir yıl olmasını temenni ederim. Biz itfaiyeciler tüm halkımızın can ve mal güvenliği için 7/24 görev başındayız. Herkesin yeni yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Merkez 2. Posta Amiri Yakup Cebeci ise, “2017 yılının milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2017 yılında tüm dünyada insanlığın ve Müslümanların gözyaşı akıtmamasını temenni ediyorum. İtfaiye olarak 2016 yılında yaşanmış olan olumsuzlukların 2017 yılında tekrar etmemesini temenni ediyoruz. Bütün Ankara halkının ve Türkiye’nin yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA