Başkent'te akraba kavgası ölümle sonuçlandı

Başkent’te, aralarında husumet bulunan akrabalar arasında çıkan kavga kanlı sonuçlandı. Pompalı silahla yaralanan bir şahıs, tedavi edilmek üzere kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Başkent'te akraba kavgası ölümle sonuçlandı
Olay, akşam saatlerinde Mamak ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; İ.D. isimli şahıs, henüz bilinmeyen bir nedenle anlaşmazlık yaşadığı akrabası Hicret A.’nın Zirvekent TOKİ Konutları’nda bulunan evinin önüne geldi. İ.D. ile Hicret A. ve arkadaşları arasında başlayan tartışma, kısa sürede büyüdü ve kavgaya dönüştü. Yanında getirdiği pompalı tabir edilen silahını çıkaran İ.D., tartıştığı kişilerin üzerine ateş etmeye başladı.

4 kişiyi yaralayan İ.D., olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırdı. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Hicret A., tedavi edilmek üzere götürüldüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bölgede güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, görgü tanıklarından bilgi topladı. Olay yeri inceleme ekipleri, delil toplama çalışmaları yaptı.

“Burada hiçbir vatandaşın can güvenliği yok”

Cinayetin görgü tanıklarından Nurten Ş., “Arka kapıdan çıktım, çöp atmaya gittim. Burada millet kavga ediyordu, birbirine girmişti. Ben polisi ararken ilk ateş edildi, ardından dört el daha atıldı. Dört kişi yaralanmış” diye konuştu.

Yaşadıkları mahallede sürekli olay olduğunu söyleyen ve karakol kurulmasını isteyen Adnan B. ise “En kısa zamanda buraya karakol kurulmasını istiyoruz. Jandarma kayıtlarını incelerseniz burada ne kadar olayın olduğunu görürsünüz. Hiçbir vatandaşın burada can güvenliği yok. Bir vatandaş olarak ve emekli bir milletvekili danışmanı olarak buraya en kısa zamanda bir karakolun kurulmasını devletimizden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Jandarma ekipleri, cinayet zanlısı İ.D.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA