Türk İş Dünyası Batı Afrika'ya Senegal'den Açılacak

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye ile Senegal arasında ekonomik ve ticari antlaşmalar yapmak üzere Senegal Cumhuriyeti hükümetinin daveti ve organizasyonuyla 20 Ağustos 2016 günü Dakar’a gidecek.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye ile Senegal arasında bir dizi ithalat, ihracat, ekonomik ve ticari antlaşmalar yapmak üzere Senegal Cumhuriyeti hükümetinin daveti ve organizasyonuyla başkent Dakar’a gidecek. Atasoy, konuyla ilgili Senegal’in Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke ile Büyükelçilikte yaptığı görüşmede Türkiye iş dünyası olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere çok önem verdiklerini ifade etti.

Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Senegal Cumhuriyeti’nin kalkınması ve Senagal halkının huzur ve refahının güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Senegal Batı Afrika’nın merkezinde bir ülke. Demokratik yapısıyla Batı Afrika devletlerine örnek bir ülke. Türk iş dünyası olarak Batı Afrika devletlerine Senegal Cumhuriyeti’nden açılacağız" dedi.

Büyükelçi Mbacke ise, Senegal Cumhuriyeti’nin ekonomik yapısıyla bilgileri Nezaket Emine Atasoy’la paylaştı. Görüşmede Senegal Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Moustapha Sokhna Dıop ve Nezaket Emine Atasoy’un ekonomi danışmanları da hazır bulundu.
Kaynak: İHA