Şişli'deki Silahlı Yaralama

Şişli’de bir kafede bacağından yaralanan Hakan Başaran, soruşturmaya ilişkin savcılığa bilgi verdi.

Şişli’de bir kafede, aralarında husumet olduğu iddia edilen ve çıkan olayda bacağından yaralanan Hakan Başaran, soruşturmaya ilişkin savcılığa bilgi verdi.

Nişantaşı Mahallesi Teşvikiye Caddesi’nde bulunan bir kafede, 30 Mart’ta uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanan Başaran, Çağlayan’daki İstanbul Adiye Sarayı’na gelerek soruşturma hakkında savcılığa bilgi verdi.

Savcılık görüşmesinin ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Başaran, olayın azmettiricisinin yazar İzzet Çapa olduğunu öne sürerek, “Şu an soruşturmayı yürüten savcıyla ön görüşme yaptık. İzzet Çapa’nın tutuklanması için yarın tehdit mesajlarını içeren ek CD’ler ve delilleri tekrardan savcılığa dilekçe ile verilecektir. Şu an da İzzet Çapa adli kontrol şartıyla serbeste kalmıştır. Fakat ek delillerin sonucunu bekleyeceğiz. İzzet Çapa, olayla ilgili bir numaralı azmettiricidir.” diye konuştu.

Başaran, daha sonra ailesiyle geldiği adliyeden koruma polisleriyle beraber ayrıldı.

- Olayın geçmişi

Kafe işletmecisi Hakan Başaran, 30 Mart günü Nişantaşı’nda bir kafede oturduğu sırada bazı kişilerce silahlı saldırıya uğramış ve bacağından vurulmuştu. Olayla ilgili aralarında yazar İzzet Çapa'nın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Çapa, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılırken diğer sanıklar ise tutuklanma istemiyle Nöbetçi 5. Sulh Hakimliği'ne sevk edilmişti. Üç sanık, hakimlik sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynak: AA