Memur Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'Türkiye Şu An Krize Gebe Bir Ülke'

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de demokratik zemin güçlenecekse hükümet modellerinin halk huzurunda tartışılabilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çünkü Türkiye şu an krize gebe bir ülke. Türkiye’de şu an parlamenter sistem lafız olarak var. Şu an ortadaki fili durum yarı başkanlık sistemi” dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'Türkiye Şu An Krize Gebe Bir Ülke'
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen “Sendikal Hareketin Dünü, Bugünü, Yarını” adlı konferansa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmacı olarak katıldı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Sağlık- Sen Şube Başkanı Suat Mantar, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’ün konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başkan Yalçın, sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmak ve ülkede sendikal alanın sevimli, sempatik, milletin değerleri ile barışık hale gelmesine zemin oluşturmak ve bunu takip etmek için yola çıkmış olduklarını ifade ederek, “Çünkü bu ülkede sendikal alan kavga zemininde yürüdü. Kavga zemininde bir rekabet vardı. Bu kavga zeminindeki rekabet yanlış konum alışlar, birisi kullanılıp birisini nadasa bırakmalarla devam etti. Sendikalar bu ülkede demokrasinin kurumsallaşmasını değil vesayetin katmerleşmesini, bu milletin birikimlerini iç edilmesini sağlayan yapılar oldu. Örgütlü güç bu anlamda kullanıldı” dedi.

“TÜRKİYE ŞU AN KRİZE GEBE BİR ÜLKE”

Türkiye’de demokratik zemin hak ve özgürlüklerin teminat altında olmadığını ifade eden Başkan Yalçın, "Onun için anayasa son derece önemli. Anayasa ne zaman tartışılsa ya terör olayları artıyor ya canlı bomba olayları çıkıyor ya da dışarıdan bir müdahale ile toplum maniple ediliyor ve asker ölüyor. 20 defa bu anayasaya makyaj yapıldı. Bu anayasa kozmetik bir anayasadır. Ama ruhuna asla dokunmadı. Anayasa tartışılıyor hükumet modeller üzerinde toplum maniple ediliyor. Başkanlık sistemi şahıslar üzerinden tartışılıyor toplum maniple ediliyor. Bu ülkede halk parlamenter sistemi yarı başkanlık mı? Başkanlık mı? Kendisi karar verebilmeli ama halkın karar verebilmesi için üçünün kıyaslaması halka aktarılmıyor, halk maniple ediliyor. Başkanlık gelirse federatif yapıya geçilecek diyerek bölücü terör örgüt üzerinden halk hizaya getiriliyor. Halbuki başkanlığın olduğu federatif yapının olmadığı ülkeler var dünyada. Ama manipülasyon devrede. Şahıslar üzerinde yürütülüyor tartışma halbuki şahıslar gelip geçicidir. Bu ülkede demokratik zemin güçlenecekse hükümet modelleri halk huzurunda tartışılabilmelidir. Çünkü Türkiye şuan krize gebe bir ülke. Türkiye’de şu an parlamenter sistem lafız olarak var. Ortadaki fili durum yarı başkanlık sistemi” diye konuştu.

“MİLLET İRADESİNİN YANINDA OLDUK”

Bu ülkede anayasayı yaptırmamak, vesayet ruhunu devam ettirmek için her Anayasa tartışmasında ortamın bir anda gerildiğini ifade eden Başkan Yalçın, onun için sivil topluma ve sendikalara çok önemli görevler düştüğünü belirterek, konuşmasını şöyle devam etti:

“Tarihte yaşananlardan bütün sendikaların ders alabileceğini düşünüyorum. Memur-Sen ailesi olarak biz milletin yanında olduk. Millet iradesinin yanında olduk. Şimdiye kadar bu ülkenin demokrasisinin koltuk üzerinden çıkmasında ter akıttık. Adanmışlık örneği sergiledik. Bundan sonra da aynı inançla aynı güçle yola devam edeceğiz. Ham demokrasi, tam demokrasi, bu anlamda üzerimize düşeni yerini getirmenin gayreti içerisinde olacağız.”

Başkan Yalçın, yaklaşık bir saat süren konferansının ardından ayakta alkışlandı. Sendika üyeleriyle birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çekinen Başkan Yalçın’la vatandaşlar öz çekim yaptı.
Kaynak: İHA