Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 92. Kuruluş Yıldönümü

Bitlis’te, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 92. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 92. Kuruluş Yıldönümü
Bitlis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan da katıldı.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda konuşan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, 135 farklı ülkede diyanetin görevlilerinin olduğunu belirterek, “Allah, toplumu dini konusunda aydınlatma, rehberlik etme görevini bizlere lütfetmiş. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi bizlere nasip etsin. Biz kainatın göz bebeğine, ümmet olma şerefi ile şereflendirilmişiz. Başkanlığımızın kuruluş yıldönümüne vesile olalım dedik. Biz hepsine yetişemeyiz. Evrensel bir dine mensubuz. İslam dini alemlere rahmet olarak gönderilmiş. Günümüzde birçok haklar elde edildi. Bizim daha önceki toplantılarımızda özlük haklarımız konuşulurdu. Şimdi toplumumuza nasıl faydalı olabiliriz bunun kaygısı içindeyiz. Bölgemizde çok ciddi çalışmalar yapılacak. Bunun için de bizlerin çok gayret etmesi gerekiyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan ise, “Bitlisin çok köklü ve güzel bir tarihinin olduğunu öğrendik. Uzaktan duyuyorduk. Yakından görmek bizi mutlu etti. Diyanet İşleri Başkanımız da Bitlis’te ilim talebesi olarak bulunmuşlar. Bizde 90’lı yıllardan beri hocamızla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş yılı dolayısıyla bugüne kadar yapılanları anlatmaya çalışacağız. Özellikle giriş olarak şunu bilmenizi isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı cumhuriyetle anılır ama çok köklü geleneği olan bir kurumdur. İslam’ın iman ve ibadet ile ilgili işlerini idare etmek ve bütün dini kurumları yönetmek görevi vardır. Tekke ve zaviyelerin kapamasına kadar olan dönemde yöneticilik yapmıştır” dedi.

Kaynak: İHA