Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'Bombalı Saldırı' Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Olay yerinde vefat eden sayısının 30 olduğu, hastanelerimize gelip de hastanede vefat eden sayının 4 olduğunu bildirmek istiyorum. Bu 30 olay yerinde vefat edenlerin en az 1’i, muhtemelen 2’si terör olayını gerçekleştiren kişi veya kişilerin olabileceği değerlendirilecektir” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terör saldırısı nedeniyle hastanede tedavi görenlerle ilgili bilgiler veren Müezzinoğlu, “Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. 125 hastamızın 19’unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımız da gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilir düzeyde, hafif yaralı diyebileceğimiz durumda. Belki bir iki gün süresince tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Patlamadan kısa süre sonra olay yerine ambulansların sevk edildiğini belirten Müezzinoğlu, “Olayın ilk anından itibaren, yaklaşık olaydan bir buçuk iki dakika sonra 112 ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundular. 24 hastanemize yaralılar sevk edildi. Şu anda 14 hastanemizde yaralılar var. Tüm yaralıların bilgilerini, yakınları şu anda telaş içinde olanlar, Alo 184 hattından yaralısı varsa tedavisi ne durumda, hangi hastanede olduğu konusunda bilgi alabilirler” diye konuştu.

"34 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Patlama nedeniyle 34 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Olay yerinde vefat eden sayısının 30 olduğu, hastanelerimize gelip de hastanede vefat eden sayının 4 olduğunu bildirmek istiyorum. Bu 30 olay yerinde vefat edenlerin en az 1’i, muhtemelen 2’si terör olayını gerçekleştiren kişi veya kişilerin olabileceği değerlendirilecektir. Olay yerinde 30 vefat var, hastanelerimizde de 4 vefatımız var. Tekrar vatandaşlarımızın başı sağ olsun diyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği, sabırlı ve metanetli duruşu, bu olayların üstesinden gelebileceğimizin en büyük güvencesidir, asla başaramayacaklar. Bu terör örgütü zihniyetini lanetliyorum. Bu eylemi yapanlar zaten gidecekleri yere gittiler. Milletimizin başı sağ olsun, Rabbim inşallah bundan sonraki süreçte bu tür garabetlerle milletimizi karşılaştırmaz.”
Kaynak: İHA