Irak'taki Şiddet Olayları

Irak'ta meydana gelen şiddet olaylarında 27'si terör örgütü DAEŞ militanı 35 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Irak’ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 27’si terör örgütü DAEŞ militanı 35 kişinin hayatını kaybettiği, 3’ü polis 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

El-Enbar ilindeki operasyonlar komutanı Tümgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar ilinin merkezi Ramadi kentine 23 kilometre uzaklıktaki Ceziretu’l-Halidiyye bölgesinde ordu birlikleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında devam eden şiddetli çatışmalarda 21 militanının öldürüldüğünü ve örgüte ait 3 aracın imha edildiğini belirtti.

Aynı birimde görevli Albay Velid ed-Duleymi de uluslararası koalisyon güçlerine bağlı uçakların Ceziretu’l-Halidiyye bölgesinde DAEŞ’in karargah olarak kullandığı binaya düzenlediği saldırıda örgütün Mısır uyruklu bölge müftüsü ile 5 korumasının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ayrıca Bağdat emniyetinde görevli Yüzbaşı Selman el-Cabiri ise polise ait bir devriye aracının Bağdat’a bağlı El-Yusufiyye kasabasından geçtiği sırada bir bombanın infilak etmesi sonucun bir polisin öldüğünü, 3 polisin yaralandığını söyledi.

Cabiri, Bağdat’ın 5 ayrı bölgesinde meydan gelen patlamalarda da 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Kaynak: AA