Uşak Ülkü Ocakları, Sarıkamış Şehitleri Konulu 'Aşıklar Gecesi' Düzenledi

Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanlığı tarafından “Sarıkamış Şehitlerini Anma” programı düzenlendi.

Uşak Ülkü Ocakları, Sarıkamış Şehitleri Konulu 'Aşıklar Gecesi' Düzenledi
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma” programına katılan Aşık Osman Feryadi, Aşık Peri, Aşık Celal Hoca, Aşık Nuri Ağdemir; Ozan Duraki’nin yönettiği programda divan, atışma, güzelleme, milli türküler, doğaçlama türkü, dudak değmez ve muamma dallarından örnekler sundular. Ayrıca Azerbaycan’lı Aşık Peri şiirleri ve Azerbaycan mahnıları ile salonda duygulu anlar yaşattı. Ödüllü romanlarıyla tanınan Tarihçi-Yazar Müslüm Oğuz ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerine yer verdi.

Günün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Mutlu, “Tarihi her daim milli mücadeleyle geçmiş büyük Türk milleti dün yaşadıklarını bugünde yaşamaktadır. Dört tarafı hainlerle çevrili olan milletimiz hiçbir dönem mücadele azminden vazgeçmemiş yurdu yaşatmak için hiçbir mücadeleden kaçınmamıştır. Dün Mehmetlerimiz ne için mücadele ediyorsa bugünde aynı amaç için mücadele etmektedirler. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken bir kez daha bilinmesini istiyorum ki biz Türkler bir ölür bin diriliriz” dedi.

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Uşak İl Başkan Yardımcısı Hakan Cebeci, “Emperyalist uşağı, terör örgütleri ülkemize dört bir yandan saldırıp güvenlik güçlerimize kalleşçe saldırılar yapmakta ve analarımızın yüreğini dağlamaktadır” dedi.

Üniversite Teşkilat Başkanı Ünal Özbarut ise, “Bilmeliyiz ki şehitlerimiz binlerce yıllık varlığımızın teminatı, aziz devletimizin manevi tapusudur. Onlar, sayısız savaşların adsız kahramanları, yeryüzünün bir çok yerinde toprağın bağrında anıtsız yatanlardır” dedi.

Program daha sonra plaket takdimleri ile sona erdi.
Kaynak: İHA