Engelliler Belediye Meclisinde 'Söz Bizde' Diyecek

Maltepe Belediyesi ve Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliğiyle, Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan “Söz Bizde” isimli çalışma hayata geçiyor.

Engelliler Belediye Meclisinde 'Söz Bizde' Diyecek
Maltepe’deki engelli vatandaşlar ve ailelerinin katılacağı toplantı, 14 Aralık Çarşamba günü Maltepe Belediye Meclis salonunda gerçekleşecek. Maltepe belediye meclis üyelerinin oturduğu meclis toplantı salonunun sıralarında, bu kez engelliler yer alacak. Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tülay Düztaş’ın divan başkanlığını yapacağı toplantıda, engelli vatandaşlar ve yakınları meclis sıralarında oturarak sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dile getirecek. Toplantıda, engellilerin yerel düzeydeki ve yerel yönetimlerdeki sorunları da gündeme taşınarak, görüşülecek konular rapor haline getirilecek. Hazırlanan rapor, Maltepe Belediye Başkanlığı ve Maltepe Kaymakamlığı’na iletilecek.

Toplantıya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Başkan yardımcıları, Maltepe Belediye Meclis üyeleri, Maltepe Belediyesi’ndeki ilgili müdürlükler ile Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Maltepe Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi temsilcileri ile Maltepe’deki 18 mahalle muhtarı da katılacak. Katılımcılar dinleyici koltuklarından, engelli vatandaşların seslerine kulak verecek.
Kaynak: İHA