'Mitsubishi Electric, Türkiye'nin Uydu Faaliyetleri İçin İş Birliğine Hazır'

Mitsubishi Electric Corporation İcra Kurulu Üyesi ve Elektronik Sistemler Grup Başkanı Okamura: 'Mitsubishi Electric'in inovatif ürünleri ve ileri teknolojisi ile Türkiye'nin uydu faaliyetlerine katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz' 'Türkiye ve Mitsubishi Electric arasında uzun vadeli ve verimli bir ilişki kurmak istiyoruz'.

Mitsubishi Electric Corporation İcra Kurulu Üyesi ve Elektronik Sistemler Grup Başkanı Masamitsu Okamura, 'Mitsubishi Electric'in inovatif ürünleri ve ileri teknolojisi ile Türkiye'nin uydu faaliyetlerine katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric'in global sponsoru olduğu Global SatShow kapsamında düzenlenen 'Uydu Sektöründe Gelecekteki İşbirlikleri' panelinde konuşan Okamura,Türkiye'nin önceki yıllarda istikrarlı bir ekonomik büyüme kaydettiğini ve gelecek vadeden bir ülke olduğunu vurguladı.

Mitsubishi Electric olarak, yerel bir ağ ile pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 2012 yılında Mitsubishi Electric Türkiye AŞ'yi kurduklarını anımsatan Okamura, şunları kaydetti:

'Bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyada önde gelen markalardan biri olarak kabul edilen Mitsubishi Electric'in Türkiye'deki ana faaliyet alanlarını fabrika otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri ve klima sistemlerinin satış ve satış sonrası hizmetleri oluşturuyor.

Türkiye'de bu ana faaliyet alanlarımızın yanı sıra uydu, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı projelerinde de rol alıyoruz. Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile dikkati çeken markamız, aynı zamanda TÜRKSAT 4A ve 4B uydularının üreticisi olarak öne çıkıyor.'

-'20'den fazla uydumuz yörüngede, bir o kadarı da üretimde'

Okamura, Mitsubishi Electric'in uzay geliştirme faaliyetlerine 1960'ların sonlarında başladığını ve 50 yıldır uzay sistemleri sektöründe büyüyerek hizmet vermeye devam ettiğini dile getirdi. Okamura, şu açıklamalarda bulundu:

'1990'lara kadar kaynaklarımızı Japonya hükumeti için uydu geliştirmek üzere kullandık. 2000'lerin başında ise uydu teknolojilerimizi kullanarak uluslararası pazarlara açıldık ve şu anda sektörde uluslararası markalardan biri olarak kabul ediliyoruz.

Sabit ve alçak yörüngeli uydular konusunda engin bir deneyim ve birikime sahibiz. Geçtiğimiz 10 yıllık dönemde, Japon hükumetinin uyguladığı programlar kapsamında çok çeşitli uydular geliştirerek, üreterek ve fırlatarak bu birikimimizi daha da güçlendirdik. Aynı zamanda uluslararası pazarlardaki deneyimimizi de artırıyoruz. Şu anda ana yüklenicisi olduğumuz 20'den fazla uydumuz yörüngede ve sorunsuz çalışıyor. 20'nin üzerinde uydumuz ise üretim aşamasında bulunuyor.'

2014 yılının ocak ayında dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜRKSAT 4A'nın nakliyesi için düzenlenen törene katılmak üzere Japonya'nın Kamakura kentinde bulunan Mitsubishi Electric fabrikasını ziyaret ettiğini hatırlatan Okamura, şu ifadeleri kullandı:

'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı fabrikamızda ağırlamak bizim için büyük bir onur oldu. TÜRKSAT 4A ve 4B projesini başlattığımız günden bu yana Türkiye ile iş birliğimizi geliştirmek ve hızlandırmak için sürdürdüğümüz faaliyetler dikkate alındığında bu ziyaret Türkiye ve Japonya'nın uzay geliştirme alanında iyi ilişkilerini yansıtan simgesel bir önem taşıyor. Bugüne kadar fabrikamızı ve JAXA Tsukuba Uzay Merkezini görmek üzere Türkiye'den Japonya'ya çok sayıda heyet geldi.

Mitsubishi Electric'in inovatif ürünleri ve ileri teknolojisi ile Türkiye'nin uydu faaliyetlerine katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz. Türkiye ve Japonya hükumetleri tarafından açıklanan stratejik iş birliği çerçevesinde, Türkiye ve Mitsubishi Electric arasında uzun vadeli ve verimli bir ilişki kurmak istiyoruz.'
Kaynak: AA