Kilis'te 'Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık' Projesi

Türk Kızılayı Kilis Gençlik Kolları Başkanlığı, 'Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık' projesi kapsamında lise öğrencilerine 'Paramı Yönetebiliyorum' konulu eğitim verdi.

Kilis Şehit Hasan Özüberk Lisesi'nde düzenlenen eğitimde öğrencilere, 'birikimlerim, para, bütçem, yatırımım, finansal hedeflerim ve borcum' konuları anlatıldı.

Türk Kızılayı Kilis Gençlik Kolları Başkanı Gazi Susamoğlu, yaptığı açıklamada, bu eğitim çerçevesinde lise öğrencilerine para yönetimiyle alakalı bilgi verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin hedeflerine yönelmede parayı yönetebilme konusunun önemli olduğunu belirten Susamoğlu, şöyle konuştu:

'Para yönetimi eşittir hayat yönetimidir diye biliriz. Bütçem konusunda gelirimizden nasıl birikim ve harcamalarımız nasıl yapabilir konularında öğrencilere bilgi veremeye çalıştık. Gelirimizden ilk olarak, birikimimiz için ayıracağımız parayı, belirlememiz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra harcamamızı rahat bir şekilde yapabiliriz. Yaptığımız harcamalarda kısa kısa not tutmamız gerekiyor. Bir şeyi satın almadan önce 10 saniye düşünüp ondan sonra satın alıp almamaya karar vermemiz lazım. Çünkü bu alacağımız ürün bizim için 'istek mi, ihtiyaç mı?' diye analiz yapıp ondan sonra karar vermemiz bizim parayı doğru kullanma konusunda daha sağlıklı bir karar vermemize neden olur.'

Susamoğlu, bu eğitimlerin ildeki diğer okullarda da yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA