'15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Gecesi'

Edirne Valisi Özdemir: 'Aslında bu kurtuluş sadece Türk milletinin kurtuluşu değildi, aslında bu kurtuluş dünyanın kurtuluşuydu' AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:'Sayın Erdoğan'dan suikastler yoluyla kurtulmak istiyorlar. Türkiye'yi Erdoğan'sızlaştırarak içeride enerjimizi kırmak istiyorlar. Bunlara izin vermeyecek bir tek güç vardır o da bu milletin basireti ve ferasetidir'

Edirne Valisi Günay Özdemir, 15 Temmuz'da halkın vatanını ve bayrağını kurtardığını belirterek, 'Aslında bu kurtuluş sadece Türk milletinin kurtuluşu değildi aslında bu kurtuluş dünyanın kurtuluşuydu' dedi.

Özdemir, Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim-Bir-Sen temsilciliğince düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Gecesi' etkinliğinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Edirne'nin de ciddi bir kahramanlık ve cesaret örneği gösterdiğini söyledi.

Vatan için kalbi çarpan insanların darbe girişiminde ölüm korkusu yaşamadığını belirten Özdemir, 'Sizler ve bütün Anadolu silahlara, tanklara, uçaklara karşı ölümden korkmadan vücudunu siper ederek bu hain darbenin önüne geçti. Öncelikle inancını, vatanını ve bayrağını kurtardı. Aslında bu kurtuluş sadece Türk milletinin kurtuluşu değildi aslında bu kurtuluş dünyanın kurtuluşuydu. Eğer 15 Temmuz günü darbe başarılı olsaydı şu anda bütün dünyada, biliyorsunuz 200'e yakın ülkede terör örgütünün okulları, ticaret merkezleri ve bağlantıları var. Ve bütün dünyada bunlar devreye girecek ve bütün dünya bu terör örgütünün tahakkümü altına girecekti.' diye konuştu.

Özdemir, Türk milletinin tüm dünyayı bu terör örgütünden kurtardığını belirtti.

-'20 milyon vatandaşımız hedefti'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de 15 Temmuz'un Çanakkale, Kurtuluş savaşı, Malazgirt gibi büyük bir mücadelenin tarihi olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini aktaran Külünk, '15 Temmuz'la ilgili fotoğraf yarışmaları, 15 Temmuz şiir, roman ve hikaye yarışmaları düzenlenmeli. Edirne'den öğrencileri ve vatandaşları otobüslerle götürüp şehit Ömer Halis Demir'in mezarını ziyaret etmeliyiz' dedi.

15 Temmuz'un Çanakkale gibi şanlı bir zafer olduğunu dile getiren Külünk, '15 Temmuz akşamı Allah muhafaza başarılı olsaydılar bu Habil'in, Kabil'in torunları, ateşin çocuklarının torunları, Afrika'daki 1 milyar insanı açlığa mahkum edenlerin köleleri, Türkiye'de 20 milyon vatandaşımızı katletmeye hazırlandıklarına haberiniz var mı? Biliyor musunuz 20 milyon vatandaşımız hedefti. Farkında mısınız, 15 Temmuz gecesi bu kalkışma Allah muhafaza hedefine ulaşsaydı Kilis'te DAEŞ bayrağının dalgalanabileceğini hiç düşündünüz mü? Eğer başarılı olsaydı hiç düşündünüz mü neden son 1,5 aydır Tendürek Dağı'nda askerimiz, polisimiz PKK ile çatışıyor?' diye konuştu.

Avrupa'nın Türkiye'deki kalkışmayı kınayamadığını ve vatanını seven herkesin açık açık konuşması gerektiğini dile getiren Külünk, şöyle devam etti:

'Sayın Erdoğan'dan suikastler yoluyla kurtulmak istiyorlar. Türkiye'yi Erdoğan'sızlaştırarak içeride enerjimizi kırmak istiyorlar. Bunlara izin vermeyecek bir tek güç vardır o da bu milletin basireti ve ferasetidir. 15 Temmuz'un arkasındaki güç ve taşeron yapı oyun üstüne oyun denemekten vazgeçmemektedir. Şu anda psikolojik savaş yürütmektedirler. Moraliniz güçlü olacak. Elbette Allah'ın izniyle 15 Temmuz gibi bir kalkışma olmaz. Kalkışma sadece 15 Temmuz gibi bir silahlı grubun kalkışması değildir. Cumhuriyet Halk Partisinin Yenikapı ruhunu incitecek şekilde ayrılma sinyalleri vermesi de bir siyasi kaosun sinyalleridir. Temenni ederim ki Cumhuriyet Halk Partisi, Artvin'de kendisine verilmek istenen mesaja değil Yenikapı'da milletin verdiği mesaja sadakat gösterir. Tıpkı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP gibi.'

Moody's üzerinden ekonomik bir kalkışma yürütüldüğünü aktaran Külünk, 'Türkiye bu süreci ancak sistem değişikliğiyle daha güçlü bir şekilde yönetir. Bu benim teklifim. 15 Temmuz'dan önce sürekli anlatıyordum. Türkiye Yenikapı ruhunun esas olduğu anayasayı vakit geçirmeden yapmalıdır. Türkiye darbeler anayasasıyla değil, Yenikapı ruhuna uygun bir anayasa yapmalıdır. Bu anayasada kuvvetler ayrılığı ilkesi üzerinden değil. Kuvvetler birliği ilkesi üzerinden yapılmalı. Türkiye acil başkanlık sistemi modeline geçmek zorundadır. Önümüzde tarihin en kritik yılları vardır.' şeklinde konuştu.

Etkinliğe, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri katıldı.

Kaynak: AA