PKK'nın Karadeniz'deki En Büyük Avantajı 'Ormanlar'

Giresun’un Dereli ilçesi Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, bölgede yaşanan terör saldırılarının yayla ve bölge turizmine zarar vermediğini söyledi.

PKK'nın Karadeniz'deki En Büyük Avantajı 'Ormanlar'
Vatandaşların dirayetli duruşunun terör geçit vermediğini ve bölge halkının yaylalarına sahip çıktığını belirten Şenlikoğlu, “Terörden dolayı bu sene hiçbir etki görmedik, her halde vatandaşımızın dirayetli duruşu bunu sağladı. Bu sene turizm tesislerinde çok aşırı bir yoğunluk ve talep ile karşılaşıldı” dedi.

Bu sene yaşanan olumsuzluklara rağmen yayla turizminde taleplerin karşılanamadığını gördüklerini vurgulayan Şenlikoğlu, “Talep ile ilgili hem Derelili hemşehrilerimiz, hem Giresunlu hemşehrilerimiz, hem de dışarıdan, yurt içi, yurt dışı vatandaşlarımız çok büyük bir talep gösterdiler. Giresun, Dereli, Kümbet ve Kulakkaya çok büyük talep gördü bu sene. Bunda ise havaalanının etkisi oldu, yolların iyileştirilmesinin etkisi oldu” ifadelerini kullandı.

PKK’nın izini kaybettirmek için kaçış alanı ormanlar

“Bizim bölgemizde terör faaliyetlerin en büyük sebebi ilçelerimizin etrafının ormanlarla kaplı olması” diyen Şenlikoğlu, “Ormanlarla çevrili olduğu zaman ancak pusuya düşürerek yakalaya bilirsin ya da etkisiz hale getirebilirsin. Bu konuda güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyorlar. Geçen Sivas-Ordu Mesudiye sınırında 6 tane terör unsurunu etkisiz hale getirdiler. Bununda en büyük etkisinin etkisiz hale getirilen terör unsurlarının açık alanda olmasıydı. Maalesef bizim bölgemizde bu kadar açık alanımız yok. Teröristler ormanlık alana kaçtıkları zaman takip ve etiksiz hale getirme çalışmaları zor oluyor. Bizim vatandaşımız asla teröre izin vermez dediğimiz gibi arazimizin sıkı çam ormanları ve yeşil alanların çok olmasından dolayı operasyon başlayana kadar teröristler izlerini kaybettirmiş oluyor” diye konuştu.

Bu sene terör olayları kesinlikle yayla turizminde etkilenmeye sebep olmadığını belirten Şenlikoğlu şöyle devam etti:

“Bu sene yaşana olaylar vatandaş nezdinde daha çok motivasyonunu arttırdı. Vatandaşlarımız yaylalarını ve turizm bölgelerine sahip çıktılar. Buda vatandaşın terörden korkmadığını dahası terörün üzerine gittiğini gösterir.”
Kaynak: İHA