Bigader Başkanı Okay'dan Gazeteciler Ve İdareciler Günü Mesajı

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Başkanı Mahir Okay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ve idareciler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Bigader Başkanı Okay'dan Gazeteciler Ve İdareciler Günü Mesajı
Gazeteciler günü ile ilgili mesajında tüm gazetecilerin gününü tebrik eden BİGADER Başkanı Mahir Okay, halkın bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracının gazeteciler olduğuna dikkat çekerek, Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, gazetecilik mesleğinin ancak fedakarlık gösterilerek ifa edilebileceğini söyledi.



Kamuoyunun olaylar karşısında doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi, halkın sıkıntıları ve taleplerinin yetkili makamlara ulaştırılması noktasında gazetecilerin kamunun önemli bir görevini de yerine getirdiğine dikkat çeken Okay, "Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Bu minvalde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, özveri ile çalışan fedakar meslektaşlarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

BİGADER Başkanı Mahir Okay, İdareciler Günü mesajında ise şunları ifade etti:

“Ülkesine ve insanlarına hizmet etme vazife bilinci ile çalışan Mülki İdare Amirleri, devletimizin önemli bir yapı taşıdır. Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle çalışan, ülkemizin gelişmesinde, standartlarının yükseltilmesinde ve mesleki tecrübelerin paylaşılması bakımından bizler için büyük bir fırsat teşkil etmektedir. Bu özverili mesleği birlikte yürüttüğümüz tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılı bir meslek hayatı dilerim.”
Kaynak: İHA