Şehidin Babaevinin Eşyaları İlkadım Belediyesinden

Sur'daki terör operasyonunda şehit düşen Uzman Çavuş Özdemir'in yeniden yaptırılacak babaevinin tüm eşyaları, İlkadım Belediyesi tarafından alınacak

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in yeniden yaptırılacak babaevinin tüm eşyalarını alacaklarını bildirdi.

Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Özdemir'in Ordulu olmasına rağmen, aile yakınlarının İlkadım ilçesinde ikamet ettiğini söyledi.

Şehidin annesi, babası ve kardeşlerinin ilçelerinin Yenidoğan Mahallesi'nde oturduğunu anlatan Tok, "Şehidimiz her ne kadar Ordulu olsa da İlkadım ilçemizin de şehididir" diye konuştu.

Şehit Özdemir'in baba ocağının basından gördüğü fotoğraflarından çok etkilendiğini dile getiren Tok, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın evin yeniden yapılacağını taahhüt ettiğini öğrendim. İstedik ki şehidimizin baba ocağının her türlü eşyasını biz karşılayalım. Şehidimiz sadece Ordulu değil, İlkadım ilçemizin de bir şehidi. Beyaz eşyasından oturma odasına, yatak odasından diğer tüm ihtiyaçlarına kadar biz karşılamayı taahhüt ettik. Ev yeniden yapıldıktan sonra tüm eşyaları alıp göndereceğiz."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen evladımız Nuh Özdemir'in baba ocağının fotoğraflarını basın yoluyla gördüm ve gereken talimatları verdim. Şehit evladımız Nuh Özdemir'in ailesinin kaldığı evi yeniden yapacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: AA