Gaziantepli Şehit Cinpolat'ın Baba Ocağında Yas Var

Şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat, 'Vatan sağ olsun. Tek isteği polis olmaktı, polisliği kazandı. Özel harekat polisi olmak istiyordu. Mesleğinde güzel bir kariyer yaptı'

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın (27) Gaziantep'teki baba evinde yas var.

Şahinbey ilçesindeki Güneş Mahallesi 77. Sokak'taki baba evinde acı haberi alan anne Güllü Cinpolat, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat da kardeşi ile sık sık görüştüklerini belirterek, 'Bingöl'de görev yapıyordu. Son 1,5 aydır Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici görevle görevlendirildi. Olay dün öğleden sonra olmuş, bugün akşam üzeri bizim haberimiz oldu. Olayın ne şekilde geliştiğini bilmiyoruz. Vatan sağolsun. En son geçen hafta görüştük. Nişanlanacaktı. 4 yıl boyunca dershaneye gitti. Tek isteği polis olmaktı, polisliği kazandı. Özel harekat polisi olmak istiyordu. Mesleğinde güzel bir kariyer yaptı' dedi.

Şehidin kardeşi Yetkin Cinpolat ise 'Bu hainlerin yanına kalmayacak' ifadelerini kullandı.

Sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği şehidin baba evine Türk Bayrakları asıldı.

Şehit özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın 4 erkek kardeşi olduğu, babası Muzaffer Cinpolat'ı 1993 yılında kaybettiği bildirildi.

Şehidin cenazesinin düzenlenecek törenin ardından yarın memleketi Gaziantep'e getirileceği öğrenildi.

Kaynak: AA