UETD, Almanya'daki Türk Dernek Ve Camilere Saldırıları Kınadı

UETD Genel Başkanı Çelik: 'İçinde yaşadığımız ülkenin güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatından beklentimiz, Almanya'nın demokrasisine ve barışına katkı sunan, Almanya'da göçmenlerin uyumuna katkı sunan UETD gibi teşkilatların özellikle bu tip antidemokratik yapılanmalardan korunmasıdır'.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Almanya'da özellikle son dönemlerde Türk dernek ve camilerine düzenlenen saldırıların arttığına dikkat çekerek bu saldırıları kınadı.

Geçen pazar akşamı saldırıya uğrayan UETD Leverkusen şubesinde basın toplantısı düzenleyen Çelik, 'İçinde yaşadığımız ülkenin güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatından beklentimiz, Almanya'nın demokrasisine ve barışına katkı sunan, Almanya'da göçmenlerin uyumuna katkı sunan UETD gibi teşkilatların özellikle bu tip antidemokratik yapılanmalardan korunmasıdır' dedi.

Saldırıda ırkçı motiflerin görünmediğini, saldırı şekli ve görgü tanıklarının ifadelerinden dolayı saldırıyı yapanların terör örgütü yandaşlarının olabileceğini tahmin ettiklerini dile getiren Çelik, pazar günkü saldırı hakkında şu bilgileri verdi:

'Akşam saat 21.30 civarında UETD Leverkusen şubesinin camları tahmin edildiği üzere üç belirsiz kişi tarafından kırılmıştır. 2014 yılında yine teşkilatımızın camlarına taşlı saldırı yapılmıştı. Yine pazar günkü olay taşlı bir saldırı. Buraya takriben 100-200 metre ileride polis karakolu var. Sanıyorum onun bilinciyle birkaç kişi gelip hızlı bir biçimde camları tahrip edip kaçmışlardır. Saldırganlar çevre sakinleri tarafından görülmüş ancak eşkalleri bilinmiyor.'

- Tüm UETD binaları kameralarla donatılacak

UETD Genel Başkanı Çelik, bundan sonra daha dikkatli olacaklarını belirterek bu tür saldırılarda en azından saldırganların eşkalinin belirlenmesi için şubelerinin fiziki alanlarını kameralarla donatmaya başlayacaklarını ifade etti.

Türkiye kökenli vatandaşların Almanya'da 55 yılı aşkın süredir huzur ve barış içinde yaşadığını söyleyen Çelik, bundan sonra da aynı sürecin işlemesini arzu ettiklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

'Hangi siyasi görüşe mensup olurlarsa olsunlar burada olmazsa olmaz ortak yönlerimiz var. Göçmenler olarak buralarda yaşıyoruz, hayatımızı burada kazandık, bizden sonraki nesiller özellikle üçüncü ve dördüncü nesil burada doğdu, yetişti ve burada hayatını sürdürüyor. Bunların bu topluma uyum sağlamış ve barış içerisinde yaşaması için ne gerekliyse sorunların çözümü de dahil olmak üzere bunun çözümü için kurulmuş UETD'nin hiç kimseyle herhangi bir husumeti yoktur.'

Çelik ayrıca saldırganların bir an önce yakalanmasını ve bu tür saldırıların tekrar gerçekleşmemesi için güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını talep etti.
Kaynak: AA