Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açılıyor

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, derneklerinin 30 Ocak Cumartesi günü açılacağını söyledi.

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Açılıyor
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Çatalkaya, resmi açılışlarının 30 günü saat 12.00’de yapılacağını belirterek tüm Malatyalıların dernek açılışlarına davetli olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Çatalkaya, Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Malatya Şubesini açılışına il protokolünün yanı sıra Doğu Türkistan Hükümeti Başbakanı Hızırbey Gayretullah, Doğu Türkmen Birliği Başkanı Nafi Çağlar, Oba Bir Genel Başkanı Oğuz Bayındır Akkoyunlu ile Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Dernek üyelerinin katılacağını söyledi.

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği olarak Türkmenlere yardımların da devam ettiğini belirten Çatalkaya, hazırladıkları 1 TIR yardım malzemesini de derneğin açılışından sonra göndereceklerini ifade etti.

Türkmenler için düzenledikleri yardım kampanyasına destek olan Malatyalılara teşekkür eden Çatalkaya, kampanyalarının da süreceğini kaydetti.

Doğu’da yaşanan terör operasyonlarına da değinen Çatalkaya, PKK terör örgütünü şiddetle kınadıklarını belirterek “Genç yaşta şehit edilen askerler ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Hep birlikte yaşadığımızı güzel ülkem Türkiye’de bir daha şehitler olmasın, analar ağlamasın, yeter artık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA