Teniste şike iddiası

Dünyaca ünlü tenisçilerin şike yaptıkları iddiasıyla ilgili Uluslararası Tenis Federasyonu’na (ITF) bağlı Tenis Dürüstlük Birimi (TIU) tarafından yürütülen soruşturmaya, iki Türk hakemin ismi karıştığı iddia edildi.

Teniste şike iddiası
Uluslararası Tenis Federasyonu'na (ITF) bağlı Tenis Dürüstlük Birimi (TIU) tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili şikeye karıştıkları iddia edilen tenis hakemlerinin ülke federasyonlarına, konuya ilişkin yazı gönderildiği belirlendi. TIU tarafından Türkiye Tenis Federasyonu'na da gönderildiği iddia edilen yazıda, M.Ü. ve S.A. isimli hakemlere görev verilmemesinin istendiği öğrenildi. Bunun üzerine Türkiye Tenis Federasyonu, söz konusu hakemlerin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiklerini açıkladı.

DURMUŞ: 'HAKEMLERE ÖNLEM OLARAK GÖREV VERMİYORUZ'

Konuya ilişkin açıklama yapan Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 'Uluslararası federasyondan 2015 Ekim ayında bize bir yazı geldi. Yazıda; 'bu hakemlere görev vermeyin' deniliyor. Biz de önlem olarak görev vermiyoruz ve tedbirli olarak disiplin kurulumuza gönderdik. Konu uluslararası boyutta araştırılıyor. Kimseyi suçlamak veya zan altında bırakmak istemiyoruz. Henüz net bir şey yok. ITF'den konunun detayı ile ilgili bir yazı gelmedi. Geldikten sonra, yanlış varsa cezasını veririz. Yoksa da bu hakemlerimize görev vermeye devam ederiz. Konunun detayını henüz bilmiyoruz. Belki elektronik sistemlerde hata olabilir. Şu an konu çok derin bir şekilde araştırılıyor. İnşallah hakemlerimiz bu konuya bulaşmamıştır. Hak ve hukuk yememek için, rapor açıklanıncaya kadar bekleyeceğiz' dedi.

Kaynak: İHA