Arjantin Ve Brezilya İşbirliğini Artırıyor

Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra, Brezilyalı mevkidaşı Vieira’yı kabul etti.

Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra, Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkent Buenos Aires’teki San Martin Palas’ta gerçekleştirilen görüşme sonrasında iki bakan, ortak basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Malcorra, Brezilyalı mevkidaşı Vieira’nın, Arjantin’deki yönetim değişikliği sonrasında San Martin Palas’ta ağırlanan ilk dışişleri bakanı olduğunu vurguladı.

İki saat süren ikili görüşmede endüstri, ticaret, enerji, savunma, bilim, tarım ve uyuşturucu ticareti gibi konuların ele alındığını belirten Malcorra, Brezilya ile tüm alanlarda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Vieira da görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin yanında Güney Amerika Ortak Pazarı'nın (MERCOSUR) gündemi ve Avrupa Birliği ile ticari müzakerelerin de konuşulduğunu ifade etti.

Venezuela’daki siyasi duruma dair soruları da yanıtlayan Vieira, ülkedeki hükümet ve parlamento arasında yaşanan krizin Venezuela’nın iç sorunu olduğunu belirtti.

Brezilya’nın konu hakkında Venezuela ile görüşmeler yürüten Güney Amerika Devletler Topluluğu (UNASUR) bünyesindeki Siyasi Diyaloğun Teşviki Komisyonu’na üye olduğunu hatırlattı.

Malcorra da Venezuela’daki durumu takip ettiklerini ve ülkenin iç dinamikleri ile kurumsal bir şekilde sorunun çözülmesini umut ettiklerini kaydetti.

Toplantı sonrasında Vieira’nın, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in Arjantinli mevkidaşı Mauricio Macri’ye gönderdiği mektubu ileteceği belirtildi.

Mektupta Rousseff'in, iki ülke arasındaki ortaklığın geliştirilmesi için Macri'yi en yakın zamanda Brezilya'ya davet ettiği ifade edildi.

Kaynak: AA