HDP'li Belediyelerle İlgili Konuştu Açıklaması Hesap Sorulur !

Teröre destek veren HDP’li belediyeler hakkında açılan soruşturmalara değinen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “İmkanlarını bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır” dedi.

HDP'li Belediyelerle İlgili Konuştu Açıklaması Hesap Sorulur !
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Kurtulmuş, HDP dahil tüm siyasi partilere ’hendek kazanlara yardım etsinler diye’ değil, bölgeye, halka hizmet getirsinler diye oy verildiğin ifade ederek, "Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal mevzuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığının soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır" ifadelerini kullandı.

SURİYELİLERİN İSTİHDAMI

Suriyelilere çalışma izni verilmesi konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Suriyelilere verilen çalışma izni Türk vatandaşlarının istihdamını kısıtlamaz. Suriyeliler İçişleri tarafından ikame ettikleri yerde çalışabilecekler ve kimlik aldıktan 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilirler. Çalışan Suriyeli sayısı personelin yüzde 10’unu geçemeyecek" dedi.

Suriyeli göçmenlerin içinde vasıflı insanlar da bulunduğu hatırlatan Hükümet Sözcüsü, "Bu düzenleme nitelikli Suriyelilerin imkan bulması için faydalı olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA