Yeni Yıla Lösemili Çocuklarla Girdiler

Yeni yıl heyecanını hastanede yaşam mücadelesi veren lösemili çocuklarla geçirmek isteyen bir grup, hediyeler alıp palyaço kıyafetleri giyerek çocukları ziyaret etti

Van'da yeni yıla tedavi gören lösemili çocuklarla girmek isteyen bir grup, palyaço kıyafetleri giyip, hediyelerini yanlarına alarak hastaneye gitti.

Van'da sosyal sorumluluk projeleriyle gündeme gelen Nas-Sar Ekoloji Derneği, 2016'ya saatler kala Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Palyaço kıyafetleri giyip yüzlerini boyayan grup üyelerini ilgiyle izleyen çocuklar, güzel bir gece geçirdi.

Dernek Başkanı Ömer Demez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede tedavi gören çocuklarla 2016'ya eğlenerek girmek ve onlara moral vermek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İnsanların yeni yıla sevdikleriyle girmesinin normal olduğunu ancak hastanelerde kalan çocukların da büyük desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Demez, hafta başında dernek üyeleriyle yaptıkları toplantıda bu kararı aldıklarını söyledi.

Demez, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın yanında olmak, onlara ve ailelerine moral vermek istedik. Bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üyelerimizden bazıları çocukları eğlendirmek için kıyafetler giydi. Çocuklar bizi, biz de çocukları çok sevdik. Bu ziyaretlerimiz sadece bugüne özel olmayacak. Sürekli duyarlılık yaratmak için onları ziyaret etmeye devam edeceğiz. Çocukların gözlerindeki o gülümsemeyi sürekli hale getirmek için bu tür etkinliklere herkesin katılmasını diliyoruz."

Kentteki bir hastanede hemşire olarak görev yapan dernek üyesi Bahar Çelik ise "Yeni yıl, yeni umut olsun" sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinliğin, en az çocuklar kadar kendilerini de mutlu ettiğini vurguladı.

Çelik, "Hayata eksik başlayan çocuklarımızı unutmadık ve unutmayacağız. Yeni yıl sağlık getirsin temennisiyle lösemili çocukları ziyaret ettik. Çocuklar, hastane çalışanları ve hasta yakınlarının sevinci bizi de sevindirdi. Bir palyaçoyla bile oynayamayacak kadar ufacık hasta bedenlerle olmak hem çok güzel hem de çok ağır bir duyguydu" diye konuştu.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda gönüllü eğitmenlik yapan Burak Demir de hastanede çocuklarla olmanın verdiği mutluluğu hiçbir şeyin veremeyeceğini dile getirdi.

Çocuklara zorlu tedavi süreçlerinde bu tür moral verici ziyaretlerin önemli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Aramızda bulunan hemşire, memur, esnaf ve gönüllerin çocuk sevgisi bizi buraya getirdi. Dernek olarak daha önce de lösemili çocuklarımız, kardeşlerimiz için farklı etkinlikler düzenlemiştik ancak yeni yıla girildiği son saatlerde herkesin televizyon ekranlarındaki eğlence programlarına dalması veya eğlenerek geçirmesinin yerine böyle ziyaretler yaparak moral vermesi bence daha faydalı olur. Böyle düşündüğümüz için buraya geldik ve çocuklarımızla güzel vakit geçirmek istedik. Umarım faydalı olmuşuzdur."
Kaynak: AA