Yeni Yıla Girerken İşaret Diliyle Barış Mesajı Verdiler

Adıyaman'da bir grup işitme engelli, yılbaşında işaret dili ile yaptıkları basın açıklamasında terör olaylarını kınadılar, barış dileklerini ilettiler

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde işitme engelliler, yılbaşında işaret diliyle terörü lanetledi.

Kahta İşitme Engelliler Derneği üyeleri, dernek binasında işaret dili ile yaptıkları basın açıklamasında, kardeşlik çağrısında bulundu.

Dernek Başkanı Mithat Aslan, yönetim kurulu  üyeleri İdris Ercan ve Ferhat  Kızgınyürek tarafından işaret dili ile yapılan açıklamada, Türkiye halkına seslendiklerini ve son birkaç ay içerisinde Türkiye'de meydana gelen olayları tedirginlik içerisinde izlediklerini ifade ettiler.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler her ne kadar konuşamasak veya duymasak da yaşanan üzücü hadiseleri  görüyor ve  üzülüyoruz.  Bu ülke toprakları üzerinde yüzyıllar boyunca değişik dil, din, ırk ve mezhebe mensup insanlar birlikte yaşadı, kaynaştı adeta bir kardeşlik mozaiği meydana getirdi. Uzun yıllar boyunca süren çatışma ortamı çözüm süreci ile tekrar hasret kalınan barış ortamı sağlandı. Fakat birkaç aydan beri yaşanan terör olaylarından dolayı eski yıllarda yaşanan acı günlere geri dönüldü. Bizler bu ülkenin engelli vatandaşları olarak bu yaşanan kötü olaylar karşısında sesimizi işaret dili duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye'ye sesleniyoruz.  Lütfen bu savaşa dur deyiniz.  Artık kimse ölmesin. Bu yılbaşı gecesi  tek  dileğimiz artık ölümlerin son bulmasıdır."

Kaynak: AA