Güneysınır'da Kanalizasyon Çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Güneysınır'ın Gürağaç ve merkez mahallelerini kanalizasyona kavuşturuyor.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, yeni bağlanan ilçe ve mahallelerde yürüttüğü kanalizasyon çalışmalarında büyük yol kat etti. Toplum sağlığı açısından önemli bir yer teşkil eden kanalizasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren KOSKİ, Güneysınır ilçesi merkez mahallelerinde ve Gürağaç Mahallesi'nde yapılması planlanan kanalizasyon projesini ihale aşamasına getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, merkez nüfusu 2 bin 50 olan Güneysınır ilçesi ve bin 452 nüfuslu Gürağaç Mahallesi'nde kanal atıklarının, fosseptik sistemiyle yerleşim birimlerinden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Toplum sağlığı açısından ciddi sorunlara yol açan fosseptikten ilçeyi kurtarmak, kanal atıklarını daha sağlıklı şekilde deşarj etmek ve kanal atıklarından kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapacakları kanalizasyon inşaatını 2016 yılında tamamlamayı planladıklarını belirten Akyürek, "Kanalizasyonu Güneysınır'a kazandırdığımızda ilçemizin yaşam kalitesi daha da yükselecek, hemşehrilerimiz daha sağlıklı ve ferah bir hayat sürecek" dedi.

Akyürek, yapılacak ihalenin akabinde kanalizasyon inşaatının, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde yer teslimi yapılarak başlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yer teslim tarihinden itibaren 350 takvim gününde bitirilecek olan kanalizasyon inşaatında 29 bin 700 metre betonarme boru kullanılacak. Kanalizasyon şebekesinin sağlıklı işlemesine engel yeraltı suyu sızıntısı olan mahallelerde ise 2 bin 100 metre uzunluğunda sızdırmazlık özelliği olan cam elyaf boru (CTP) kullanılacak. CTP'ler, ana kolektör hattı üzerinde döşenecek."

Kaynak: AA