43. Uluslararası Arhavi Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

43. Uluslararası Arhavi Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi
Festivalin son gününde Yemişlik Mahallesi Kavak köyü yolu üzerinde yapılan off-road yarışları heyecanlı anlara sahne oldu. Aynı mahallede yapılan çay toplama yarışmasına ise 15 kadın, 15 erkek 30 yarışmacı katıldı.

Festivalin ana sponsoru ÇAYKUR'un katkılarıyla yapılan yarışmada çay bahçesinde kendilerine ayrılan parkurda toplam 5 dakika süren kıyasıya mücadelede en çok çay toplayan yarışmacılar derece alarak festival komitesi tarafından ödüllendirildi.

Kırka yakın yarışmacının katıldığı off-road yarışlarında ise yarışmacılar engelli parkurları, çukurları ve çamurlu bataklıkları geçmek için mücadele etti. Yarışmada dereceye giren katılımcılara Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tarafından para ödülleri ve off-road aksesuarları hediye edildi.

Balıkçı barınağındaki yüzme yarışında ise 50 metre veteranlar, 100 metre genç erkekler, 50 metre genç bayanlar ve 20 metre minikler kategorisinde yarışmalar yapıldı. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın ve Garnizon Komutanı Nihat Çağlar tarafından ödüller verildi. Yüzme yarışının ardından sahil dolgu alanın da gösteri amaçlı tahtalı araba yarışı yapıldı.

Son olarak düzenlenen tenis turnuvası finali ve ardından yapılan ödül töreni ile 43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu bu yıl gündüz etkinlikleri kapsamında yapılan etkinlik ve yarışmalarda yer alan, ulusal ve uluslararası katılımcılara, vatandaşlara, festivale katkı sağlayan kurum kuruluş ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA