Siirt İl Müftüsü Arvas'tan 3 Dilde Vaaz Ve İrşad
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Ramazan ayı dolayısıyla Arapça, Kürtçe ve Türkçe vaaz ve irşat hizmetlerini her gün iki farklı camide sürdürüyor.

Arvas, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı başından beri gerçekleştirilen etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Gittiği camilerdeki cemaatin durumuna göre vaaz verdiğini dile getiren Arvas, şöyle konuştu:
"Siirt'te ilk göreve atandığım Haziran 2010 yılından bu yana her Ramazan ayında ilimiz merkezinde bulunan gerek çarşı içinde, gerekse yakın, uzak tüm mahalle camilerine vaaz-irşad hizmetini yapmak, cami cemaatini camilerinde ziyaret etmek, kaynaşmak, görüşmek, dualaşmak ve Ramazanın manevi atmosferinden daha fazla yararlanmak için her gün en az iki camiye bazen üç camiye gitmekteyim. Gittiğim bu camilerde cemaatin durumuna göre herkes Türkçe biliyorsa Türkçe, Türkçe bilmeyen varsa Kürtçe veya Arapça olarak vaaz vermekteyim."
Vaaz programından sonra cami cemaatiyle 5-10 dakika da karşılıklı soru cevap faslı yaptığını söyleyen Siirt l Müftüsü Arvas, cemaatin bu uygulamadan çok memnun olduğunu kaydetti.
