Siirt'te Teravih Namazı Bir Camide Hatimle Kılınıyor

Siirt'te, Durusselam Camisi'nde teravih namazını hatimle kılıyorlar.

İl Müftüsü Faruk Arvas, AA muhabirine, teravih namazını Kur'an-ı Kerim'i en az bir kere hatmederek kılmanın sünnet, birden fazla hatimle kılmanın ise bir fazilet olduğunu söyledi.

Kentte sadece Darusselam Camisi'nde hatimle teravih namazı kılındığını belirten Arvas, "Hatimle teravih namazı kılmak isteyen cemaatin sayısında her geçen gün bir artış gözleniyor. Eğer talep olursa önümüzdeki yıllarda daha fazla camide de uygulayabiliriz" dedi.

Camide görevli İmam Hatibi Musa Doğrusever de unutulmaya yüz tutmuş Peygamber Efendimizin bir sünnetini canlandırdıklarını ifade etti.

Caminin bir bölümünü hatimle teravih namazı kılmak için cemaate ayırdıklarını anlatan Doğrusever, şöyle konuştu:

"Teravih namazları bildiğiniz üzere ramazan ayına has kılınan sünnet olan namazlardır. Hatim ile teravih namazı yüz yıllardır kılınan namazdır. Yalnız unutulmaya yüz tutmuş sünnetlerden bir tanesiydi, bunu canlandırmak için her yıl olduğu gibi bu yılda camimizde bu sünnet ifa edilmektedir."

Cami cemaatinden Mehmet Akif Aydın ise teravih namazını okunan hatimle kılmaya ilk defa katıldığını ve bunun önümüzdeki yıllarda farklı bir çok camide yapılmasını istedi.

Kaynak: AA