Yeşilli 11. Uluslararası Kültür Turizm Ve Kiraz Festivali

Mardin'in Yeşilli ilçesinde Yeşilli 11. Uluslararası Kiraz ve Kültür Festivali düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen festival kapsamında 20 üreticinin katılımıyla "en güzel kiraz" yarışması yapıldı.

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, yaptığı açıklamada, festivalin bölgenin tarımının tanıtımda önemli rol oynadığını söyledi.

Yeşilli kirazına tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu belirten Demir, "Bir yandan ürünümüzü tanıtırken, festival sayesinde bölgedeki beklenti olan sevgi ve kardeşliği devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kirazımız dünya birinciliğinde olan bir kiraz. Bu iddiayla ortaya çıkıyoruz. Çünkü hormonsuz, tamamen doğal ve güneş ışınlarıyla ve susuz yetişen bir kiraz. 11 yıldır yaptığımız bu festivallerle tarım ürünlerimizin tanıtımının ne kadar önemli olduğunu katılımcıların ilçemizde ve bölgemizde getirdiği sesle bunu ispatlamış durumdayız. Festivalimiz beklentinin ötesinde ses getirmiş. İnşallah daha önceki yıllarda olduğunu gibi bundan sonrada Mardin'in ve Yeşilli'nin sesi olacak şekilde hoşgörüsüyle, tarımıyla, yaşantısıyla bunu ifade edecek şekilde yapacağız."

Demir, gelecek yıl festivali daha büyük meydanlarda kutlamayı istediklerini dile getirdi.

Festivale, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 70. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA