Bakan Kılıç Açıklaması 'Muhalefetin Söylemlerini Vatandaş Ciddiye Almıyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, girdikleri seçimlerden başarısızlıkla çıkan muhalefetin ortaya koyduğu bir takım söylemlerin vatandaşlar tarafından ciddiye alınmadığını söyledi.

Bakan Kılıç Açıklaması 'Muhalefetin Söylemlerini Vatandaş Ciddiye Almıyor'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Yakakent ilçesinde muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Yakakent ilçesine gelen Bakan Kılıç, burada Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti İlçe Başkanı Sefer Tek, Belediye Meclis üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları Başkanları ve muhtarlar tarafından karşılandı. Bakan Kılıç programda yaptığı konuşmada, "Mesele oy isteme meselesi değil. Mesele ‘bize oy verin, onlara oy verin’ meselesi değil. Ama 3 genel, 3 yerel seçim, 2 referandum, bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısızlıkla çıkanların 10. seçime giderken artık ortaya koymuş oldukları bir takım söylemlerin sizlerin tarafından da ciddiye alınmadığını biliyorum" dedi.

"Bizim şu andaki yasalarımız, anayasamız bizim bundan sonraki atılımımız için önümüzü kısıtlıyor" diyen Kılıç şöyle konuştu:

"Biz artık Türkiyemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine çok daha hızlı ve kuvvetli bir şekilde ilerlemesi için artık bizi engelleyen, dar gelen gömleği genişletmemiz gerekiyor. Bizim şu andaki çalışmalarımız bu. Siz muhtarlar bazı şeyleri hiç unutmuyorsunuz. Geçmiş zamanlarda atılan manşetleri bir hatırlayın. Ne diyorlardı? ‘Artık muhtar bile seçilemez’ diyerek Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatının önünün kapandığını söylüyorlardı. Bir de ‘muhtar bile’ diyerek küçümsemişlerdi. Halbuki siz muhtarlar demokrasinin ilk halkalarısınız, temel halkalarısınız. Doğrudan vatandaşlarla en dar bölgede temas halinde olan insanlarsınız. Ama sizi öyle bir farklı görüyorlar ki o zihniyet ‘bile’ diyor. Peki, ne oldu onların manşetleri mi haklı çıktı milletin iradesi mi haklı çıktı? Seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak en üst makamda şu an. Buraya sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde gelindi. Siz bu işin dinamosu oldunuz. Biz durmuyoruz arkadaşlar, koşuyoruz. Bu koşmanın içerisinde sizler de bizlerle birlikte koşuyorsunuz. Yapacak daha çok işimiz var. Bir siyasi partinin genel başkanı ‘Biz AK Parti’yle koalisyonda yokuz’ diyor. Arkadaşlar, koalisyondan bahseden kim? Kendi kendilerine niye böyle bir heyecana girdiler onu da anlamadım. Bunu söyleyenlerin zamanında ne yaptığını gördük. 5 yıllığına geldiler, 3.5 yılda kaçtılar gittiler. Gücümüzü tabana yayarak vatandaşa daha fazlasını ulaştırarak bu günlere geldik. Biz medeniyet kökleri 2 bin 200 yıla dayanan bir devletiz."

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından Sinop’a hareket etti.
Kaynak: İHA