19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Pınarbaşı'nda Kutlandı

Pınarbaşı’nda , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, genç öğrencilerin oluşturduğu kortej yürüyüşü ve Atatürk anıtına çelenk sunma törenleriyle başladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Pınarbaşı'nda Kutlandı
Çelenk sunumun ardından Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu müsamere salonunda gerçekleştirilen tören kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürü Tuğrul Uçak tarafından yapıldı. Uçak konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ileriyi gören bir devlet adamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi gören bir devlet adamı olarak tek umudum gençliktir sözüyle ülkemizi bekleyen tehlikelere karşı Türk geçnliğini uyararak emanet ettiği bu cennet vatanı koruyup geliştirmek , güzelleştirmek görevini sizlere vermiştir. Siz gençler bu görevi Misak’ı Milli sınırları içinde, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, Yurtta Barış Dünyada Barış anlayışıyla, Yüce Allah’ın sizlere verdiği aklı,yeteneği ve beceriyi en üst seviyede kullanıp ülkemizi zirveye ulaştırarak yerine getirmiş olacaksınız. Bayramınızı en dileklerimle kutlar, saygılar sunarım."

Açılış konuşmasının ardından tören, koronun söylediği şarkılar, slayt gösterisi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması, Gençliğin Ata’ya cevabının okunması ile devam etti. Ayrıca Gençlik Haftası kapsamında İlçede sportif alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takımlar ve öğrencilere Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: İHA