Köy İlkokulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenliyor

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Ayaslar Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Ay İlkokulu “Benim şehrim” adlı ulusal fotoğraf yarışması düzenledi.

Köy İlkokulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenliyor

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Ay İlkokulu Müdürü Yavuz Sinan Şimşek, yaptığı açıklamada, “benim şehrim" isimli fotoğraf yarışmasının Türkiye'nin her yerinden ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımına açık olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ulusal fotoğraf yarışmasında ilkokul ve ortaokul öğrencileri için iki ayrı kategori oluşturduk. Yarışmanın amacı, öğrencilerin fotoğraf sanatına ilgisini çekerken, yarışmaya gönderecekleri fotoğraflarla şehirlerini tanımalarını ve fotoğrafla anlatmalarını hedefliyoruz. Yarışmacılardan, yaşadıkları şehirlerin değerlerini yansıtmalarını bekliyoruz. Şehrin modern ve tarihi yüzü, evleri, sokakları, kapıları, pencereleri, çeşmeleri, parkları, okulları, pazarları, alışveriş merkezleri, garları, üniversiteleri gibi ve burada hayatı canlı tutan esnafları, seyyar satıcıları, çocukları, yaşlıları, gençleri ile geleneksel çocuk oyunları, yöresel yemekleri, folklorik dansları yarışmamızın konusudur" dedi.

Şimşek, bir köy ilkokula olarak ulusal nitelikte bir yarışmanın ilk kez düzenlendiğini düşündüklerini de dile getirirken, "Sille Sanat Sarayı'nın teknik desteği ile düzenlenen ulusal yarışmaya son katılım tarihi 5 Mayıs 2015'tir. Yarışma sonunda kazanan isimlere çeşitli ödüller vereceğiz. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgilere ww.sillesanat.com web adresinde 'yarışmalar' bölümünden de ulaşılabilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA