Yozgat İl İstihdam Kurulu Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Olağan Toplantısı, Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bir fabrikada yapılan toplantıya Vali Yazıcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Şefaatli Kaymakamı Çağlayan Aydın, İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, diğer kurul üyeleri ve iş verenler katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Yozgat'tın 550 köyü, 14 ilçesi ve 450 bine yakın nüfusu ile Orta Anadolu'da kalkınmaya ve ilerlemeye çalışan bir il olduğuna dikkat çekti.
İlde herkesin beraber yaşadığını ve herkesin üzerine düşen görevi en layıkıyla yapması gerektiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:
"Bizler kamu görevlileri olarak burada rızkımızı temin ediyoruz, sizler de kendi imkanlarınız ölçüsünde mevcut şartları da değerlendirerek istihdam sağlayıp hem yöredeki insanlara iş verme hem devlete vergi verme hem de kendi ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında azami bir çaba içerisindesiniz. Genel manada ekonomisi bu şekilde olan yerlerde insanların bir bölümü kalkınmanın devletin yapacağı yatırımlarla olacağını düşünür. Ancak uygulamaya baktığımızda kalkınan, ekonomisi güçlenen yerler ise sanayisi iş vereni bol olan yerlerdir. Daha doğrusu iş verenin rahat çalışabildiği, sanayicinin kar edebildiği, işini genişletebildiği ve yatırım yapabildiği yerlerde genelde ekonomik açıdan kalkınma olur."
Toplantının son bölümünde iş verenleri dinleyen Vali Yazıcı, sorun ve talepleri not alarak gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak da kurumun faaliyetlerinden olan İşbirliği ve Mesleki Eğitim Kursu, İşbaşı Eğitim Programı, Çalışanların Mesleki Eğitimi, Girişimcilik Eğitimi, Engellilere Kendi İşini Kurma Desteği, UMEM Beceri'10 Projesi, İşsizlik Sigortası Yararlanma Koşulları gibi başlıkları kapsayan konular hakkında katılımcılara brifing verdi.
Kaynak: AA