Gasp Ettikleri Adamın Oğlunu Kaçıran Zanlılardan Biri Yakalandı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde paraları gasp edilen baba ile oğlunun ellerini bağlayan daha sonra ise babayı olay yerinde bırakıp oğlunu kaçıran zanlılardan biri yakalandı.


Olay, 14 Mart 2015 günü saat 13.30 sıralarında Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Gözlühöyük Mahallesi Kepir mevkisinde yaşanmıştı. Baba H.Z. ve oğlu A.Z., buğday almak için anlaştıkları şahıslarla buluşmaya gittikleri sırada araçlarının önü silahlı ve kimlikleri belirsiz kişilerce kesilmiş; elleri, ayakları ve gözleri bağlanan H.Z. cebindeki 6 bin lirası alındıktan sonra olay yerinde bırakılırken oğlu A.Z. ise kaçırılmıştı.

Kendi çabasıyla kurtulan H.Z.’nin ihbarıyla olayı haber alan jandarma ekipleri, yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda olayın şüphelileri R.Z., M.A., A.A., S.A. VE Ö.K. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Kaçırılan mağdur A.Z., 2 bin 300 lira nakit para, içerisinde 120 bin liralık ve 120 bin 480 liralık 2 adet çek ile kıymetli evraklarının bulunduğu çantası ve zorla imzalatılan 200 bin liralık senet ile 200 bin liralık çeki alındıktan sonra 15 Mart 2015 günü saat 03.30 sıralarında Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda görevlendirilen unsurlarca şüphelilerden R.Z. olaydan 3 gün sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesinde gözaltına alındı. Ayrıca olayda kullanılan araç da ele geçirildi. Yapılan sorgusunda suçunu itiraf eden şüpheli R.Z.’nin yer göstermesi sonucu Dörtyol ilçesindeki evinin bodrumunda gömülü olarak olay mağduru A.Z.’ye ait araç ruhsatı, pasaport, 120 bin 480 liralık çek, 3 adet boş banka dekontu, 1 adet arazi tapusu ile başkasına ait 1 adet tapu belgesi ile muhtelif doküman ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, olaya karışıp kaçan diğer zanlıları yakalamak için çalışmalarına devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA