Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 Yıllık Stratejik Planı Hazır

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından 5 yıllık stratejik plan hazırlandı.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2015-2019 yıllarını kapsayacak stratejik planı hazırlık çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı 2013/26 Sayılı Stratejik Planlama Genelgesi ve Eki Hazırlık Programı ile Kalkınma Bakanlığının Stratejik Planlama Kılavuzu’na uygun olarak yapıldığı bildirildi.

5 yıllık stratejik plan hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, “Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de çağdaş eğitim ve hizmet anlayışıyla hareket ederek stratejik plan hazırlıklarına üst kurul oluşturarak başlamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okul ve kurumlar bünyesinde yapılan çalışmalar, paydaş görüşleri ve önerileri de alınarak hazırlanan Pazarlar İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Stratejik Planı, her yıl performans ölçülerine dayalı olarak değerlendirilecek ve başarıyı artırıcı tedbirler alınması sağlanacaktır” dedi.

Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan ise, “Günümüzde kurumların etkin şekilde yapılanmaları ve performansa odaklanarak eğitim, araştırma, bilimsellik, alt yapı ve hizmetlerini en verimli şekilde sunmaları ve bu nedenle de stratejik planlarını hazırlamaları kaçınılmaz olmuştur. Bütün kurumlar, işlerin gerçekleştirilmesinde ileriye yönelik ve gerçeğe yakın tahminlerde bulunarak, yapılacak işlerin verimini artırmak ve maliyetlerini düşürmek amacıyla izlenecek stratejilerin ayrıntılarıyla yapılması için stratejik plan oluşturmaktadırlar. Daha etkili ve verimli çalışan bir kamu yönetiminin oluşturulması doğrultusunda 2003 yılında çıkarılan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu mali yönetimi ve kontrol sisteminin Avrupa Birliği ve uluslararası uygulamalara uyumlu olarak yeniden yapılandırılması amaçlanmaktadır. Kamu yönetimine önemli katkılar sağlayacak olan stratejik planlama sayesinde kurumların stratejik düşünme ve davranma yetenekleri gelişecektir. Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışı çerçevesinde orta ve uzun vadeli amaç ve hedeflerini katılımcı yöntemlerle belirlemeleri öngörülmüştür. Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün stratejik amaçlar, hedefler ve uygulama stratejileri ile 5 yıllık performans kriterlerini değerlendirebilecek başarılı bir stratejik plan hazırlamıştır. Stratejik planın hazırlanmasında emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür eder, planın uygulanmasında başarılar dilerim” dedi.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA