GAİB Heyetinden Bakan Tüfenkci'ye Ziyaret

Tüfenkci, ziyarette gümrük kapılarına araç geçişlerini seri hale getirecek ekipmanlar yerleştirileceğini belirtti

GAZİANTEP - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz başkanlığındaki heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret etti.

GAİB'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, gümrük kapılarına araç geçişlerini seri hale getirecek ekipmanlar yerleştirileceğini bildirdi.

Çıkmaz da Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik'in de hazır bulunduğu ziyarette GAİB'in çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bakan Tüfenkci'ye "hayırlı olsun" dileklerini ileten Çıkmaz, 184 ülkeye ihracat yaptıklarını ancak son dönemde en çok Habur'da sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

"Rusya ve Irak ile yaşanan problemlerin biran önce sona ermesini beklediklerini" ifade eden Çıkmaz, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini aktardı.

Kaplan da halı sektörüyle ilgili bilgiler vererek ihracatta Türkiye'nin geldiği noktayı anlattı.

Gaziantep'te üretilen halıları dünyanın dört bir tarafına pazarladıklarını belirten Kaplan, 16-19 Ocak tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek dünyanın en büyük halı fuarı Domotex'te 2016 koleksiyonlarını görücüye çıkaracaklarını kaydetti.
Kaynak: AA