Köşk Arenasında Develer Kıyasıya Güreşti

Köşk’de bu yıl 3.sü düzenlenen deve güreşinde Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’nden gelen 90 deve kıyasıya mücadele etti.

Köşk Arenasında Develer Kıyasıya Güreşti
Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneği tarafından düzenlenen güreşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Köşk’te düzenlenen deve güreşinde arenaya çıkan develer kıyasıya mücadele ettiler. Zaman zaman deve sahiplerinin gerginlik yaşandığı güreşte develerin kıyasıya mücadelesi izleyicilerden büyük alkış aldı. Arenaya çıkmakta zorluk çıkaran develeri güreştirmek için deve sahipleri uzun uğraşlar sonucu arenaya çıkardı. Arenaya çıkan develer, rakiplerini yenmek için kıyasıya mücadele edip rakiplerini yere düşürdüler. Develeri ayırmak isteyen urgancılar da çoğu zaman zorlandı.Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar deve güreşinin yapıldığı alan çevresinde mangal yakıp piknik yaptılar. Piknik eşliğinde aileleriyle birlikte develerin kıyasıya mücadelesini izleyen aileler, güzel havanın tadını çıkardı. Deve güreşi kültürünü yaşatmak için üç yıldır güreş düzenlediklerini ve bu kültürü yaşatmayı kendilerine hedef edindiklerini kaydeden Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneği Başkanı Emin Aktav, güreşe destek olunmaz ise zarar edeceklerini söyledi.

Devecilerin, sponsorların ve işadamlarının desteğiyle bu geleneği devam ettirmek için çalıştıklarını belirten Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneği Başkanı Aktav, “Biz sadece kültürü devam ettirmek için yapıyoruz. Parasına bakarsanız zarardayız. Ama bu kültürü sevenlerin desteğiyle yapabiliyoruz. Buradan gelir elde edemeyeceğiz. Çünkü zarardayız, biz bu kültürün gelecek nesillere aktarılması, unutulmaması için bu güreşleri düzenliyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA