Nobel Kazanan Sancar'ın Adı Ankara'da Bir Caddeye Verilecek

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nobel ödülü alarak, dünya çapında büyük bir başarıya imza atan Prof.Dr.Aziz Sancar’ı onurlandırdı. Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin adı Prof. Dr. Aziz Sancar olarak değiştirildi.

Ayrıca, Prof. Dr.Sancar adına Ankara’da bir bilim merkezi açılacak ve fahri hemşehrilik unvanı verilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin adının değiştirilerek yerine Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesini teklif eden AK Parti ve MHP grubunun ortak önergesiile Prof. Dr. Aziz Sancar adına Ankara’da bir bilim merkezi açılması ve “fahri hemşehrilik”unvanı verilmesini teklif eden tüm grupların önergeleri birleştirilerek görüşüldü. Önerge “oy birliği” ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Altındağ ilçesi Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi ile Çankaya ilçesi Necatibey Caddesi Demirtepe Köprüsü yanında bulunan açık otopark alanlarının işletme yetkisinin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELTAŞ’a verilmesini teklif eden Başkanlık Yazısı da kabul edildi.

Meclis üyeleri toplantının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın konuğu olarak, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde verilen akşam yemeğine katıldı.

Kaynak: İHA