Didim'de Üniversiteliler Parkları Düzenliyor

Aydın’ın Didim ilçesinde belediye park ve bahçeleri üniversite ile iş birliğine gidilerek bitki seçimi ve düzenleme çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Didim'de Üniversiteliler Parkları Düzenliyor
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bir basın toplantısı düzenleyerek, Didim’in tüm yeşil alanları ile belediye park ve bahçelerin çalışmalarında Ege Üniversitesi ile işbirliğine giderek Didim’in makro planlarını çıkaracaklarını söyledi.

Atabay, “Didim belediyesi olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğine giderek Didim’in peyzaj alanların makro planını çıkaracağız. Üniversite ile görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günler içinde alanın da uzman öğretim görevlileri ilgili öğrencileri ile gelecek. Onlar için de bir tez çalışması olacaktır. Bizim Didim de peyzaj alanlarında neler yapacağımızı, bölgeye adapte olmuş dış mekân bitki çeşitlerin değerlendirmesinin yapıldığı gibi saha uygulamalarında kullanılan bitki seçimi konularında da katkı sağlayacaklar. Çok yıllık süs bitkilerin bakımı ile mevsimlik çiçeklerin dikimi ve hazırlık çalışmaların tümüyle üniversite ile uzun soluklu bir çalışama içerisinde olacağız” diye konuştu.

Yeşil alanlara önem verdiklerini ifade eden Atabay, Didim ilçesi’nin denizi ve yeşil alanları ile yaşanabilir bir turizm bölgesi olarak anılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA