Anne Okulu'nda Çocuklarını Daha İyi Tanımayı Öğreniyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’nde düzenlenen Anne Okulu’nda annelere ödevler verilip, sınav yapılarak çocuklarını daha iyi anlamaları sağlanıyor.

Anne Okulu'nda Çocuklarını Daha İyi Tanımayı Öğreniyorlar
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri’nde çocuklara yönelik eğitimlerin yanı sıra velilere de Değerler Eğitimi kapsamında eğitim veriliyor. “Anne Okulu” projesiyle öğrenci velilerine Bilgievlerinde, toplamda 7 hafta süren eğitimlerde “Bebeklik ve Çocukluk Dönemi”, “Okul Dönemi ve Sorunları”, “Aile İçi Etkili İletişim Teknikleri”, “Anne-Baba Tutumları”, “Kadın ve Rolleri: Evlat, Eş, Anne” konularına yer veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında Kandıra ilçesinde açtığı Hayme Ana Bilgievi’nde yeni eğitim öğretim dönemi için kayıt almaya devam ediliyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine, ders destek programlarının yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet veren Bilgievleri, velilere yönelik Anne Okulu projesiyle de anneleri eğitmeye devam ediyor. Eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek olan Anne Okulu için tüm Bilgievleri’nden başvurular alınabiliyor.

Bilgievindeki öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşen Anne Okulu’nda eğitim görmeye başlayan öğrenci velilerinden olan Nuray Hanım, “Eğitimimizin daha ilk haftasında bu anne okulunun çok faydalı olacağını anladım. Eğitmenlerimiz bizimle çok güzel iletişim kuruyor. Bizler birer anne olarak, bildiğimizi sandığımız ama aslında yanlış bildiğimiz şeyleri burada öğreniyoruz. Bu eğitimi çok faydalı buldum ve sonuna kadar devam etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA