MHP'li Meclis Üyeleri Partilerinden İstifa Etti

Konya’nın Hüyük İlçe Belediyesi Meclisi’nin MHP’li üyeleri, genel merkeze tepki göstererek istifa etti.

MHP'li Meclis Üyeleri Partilerinden İstifa Etti
Hüyük İlçe Belediyesinde MHP’den meclis üyesi seçilen Ali Mermer, Ömer Mercan ve Aydoğdu Sular, Beyşehir’de düzenledikleri basın toplantısında MHP’den istifa ederek, bundan sonra meclis üyeliklerini bağımsız olarak sürdüreceklerini açıkladı.

İstifa kararına gerekçelerini de açıklayan meclis üyesi Ali Mermer, 7 Haziran’daki seçimde 80 milletvekili çıkaran MHP’nin 1 Kasım’da oylarının ve milletvekili sayısının büyük ölçüde azaldığına dikkati çekerek, "Seçimde yaşanan bu denli oy ve milletvekili kaybı, genel merkez tarafından yapılan konuşmalar, genel başkanın uzlaşmaz tutumunu kabullenme mümkün olmadığı için parti üyeliğinden ayrılıyorum. Bu saatten sonra meclis üyeliğini bağımsız olarak devam ettireceğim" dedi.

Mermer, şu an bir başka partiye geçiş yapma düşüncesinin olmadığını, gelecekte şartların oluşumuna göre hareket edeceğini söyledi.



MHP’den istifa eden meclis üyesi Ömer Mercan ise, partide 2009-2014 yılları arasında belde belediye başkanlığı görevini yaptığını ve partisinde uzun yıllar aktif siyaset içerisinde olduğunu ifade ederek, "En son 7 Haziran’da bu millet, hakikaten bir ışık, bir ümit yaktı, 80 milletvekili verdi MHP’ye, ’uzlaşın’ mesajı verdi. Ama genel başkanın ilk günkü konuşmaları, yani daha sabah olmadan seçimi işaret etmesi öyle algılanması, bize oy veren insanlar da tepki vermeye başladı.

Süreçte, biz bunları ve tepkileri kendilerine anlattık ama bizi dinlemediler, anlamak istemediler" diye konuştu.

Taşra siyasetçileri olarak bu insanlarla bir yerde isek, bu insanları dinlemek zorunda olduklarını anlatan Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine, halkta karşılığı olan Meral Akşener ve Sinan Ogan gibi insanların partiden atılmak istenip, listelerden uzak tutulmak istenmesi, bu saatten sonra benim halkımla ters düşen bir siyasi genel merkezle çalışmam ilkelerime ve düşüncelerime ters ve bize oy vermiş seçmenlerime karşı bir sorumluluk hissettiğimden MHP’den istifa ediyorum. Meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğim."

MHP’den istifa ettiğini açıklayan Aydoğdu Sular ise, bu kararı hep birlikte aldıklarını belirterek, “Biz şuna inanıyoruz, toplumun, halkın yararına olduğu için bu istifayı yapıyoruz. Hiçbir art niyetimiz ya da maddi manevi çıkarımız yok” diye konuştu.

Meclis üyeleri, basın açıklamasının ardından MHP Hüyük İlçe Teşkilatı’na istifa dilekçelerini sundu. Üç meclis üyesinin partisinden istifa etmesinin ardından Hüyük Belediye Meclisinde MHP’li üye kalmadı. Hüyük Belediye Meclisinin üye dağılımı, AK Parti 7, Bağımsızlar 3 ve CHP 1 şeklinde oldu.
Kaynak: İHA