'Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz' Projesi Yazıhan'da Başladı

Malatya’da ilk defa Yazıhan’da gerçekleştirilen ’Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz’ projesi kadınların büyük ilgisini görüyor.

'Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz' Projesi Yazıhan'da Başladı
Kadınların, sosyal ve ekonomik alanda eşit olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ’Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz’ projesi kadınların yoğun ilgisisini görüyor. Proje ile ilgili bilgi veren Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, projeyi önemsediklerini ifade etti.

Daha iyi bir gelecek için bu tür kursların çok önemli olduğunu belirten Başkan Öztürk, “Belediye olarak kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmelerini amaçlıyoruz. Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz Projesi kapsamında kadınlarımızın sadece eğitim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyoruz aynı zamanda ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekliyoruz. Kadınlarımızı Üretime Hazırlıyoruz Projesi ile kadınlarımızın girişimcilik kapasitelerini farklı eğitim programlarıyla artırırken, el emeği ürünlerinin satışını da belediyemizin sunduğu imkanlarla kolaylaştıracağız. Kadınların hakları, refahı, sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılmasının güçlü toplum hedefine ulaşmak için vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Kadınların refah seviyesinin yükselmesi için istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına, girişimcilik konusunda desteklenmesine, bu konudaki eğitim fırsatlarının çeşitlendirilmesine ve katılımlarının artırılmasına ihtiyaç var. Yazıhan Belediyesi olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesi çerçevesinde, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam oluşturmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında kursu başarı ile bitiren kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verileceğini de kaydeden Başkan Öztürk, “Yazıhan Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de başlandı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne 30 girişimci katıldı.

Eğitimci Mehmet Yılmaz tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 08 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. İhtiyaç duyulması halinde yeni eğitim çalışmaları da yapılacak. Uygulamalı Girişimcilik eğitimini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler, 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplam da 100 bin TL destekten yararlanabilecekler” diye konuştu.

Kaynak: İHA