Chp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Dünyanın her yerinden gelen IŞİD elemanları Türkiye üzerinden sınırlarımızı geçerek Irak ve Suriye’ye gidiyorlar” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Parlamentoda CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan’ın “Bu coğrafyada yokluğunun özlemi çekilen bir millet olduk" ifadeleri ile ne demek istediğini bildiğini, bu sözün Davutoğlu-Erdoğan ikilisinin Türk dış politikasını nereye getirdiğinin bir itirafı olduğunu söyledi.

Loğoğlu, “Türkiye bölgede artık yoktur. Türkiye’nin rolü Hamas üzerindeki yetkisini kullanmakla sınırlı hale gelmiştir” açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan afişlerinde kullanılan “Milletin adamı” ifadesini de eleştiren Loğoğlu, “Başbakan Erdoğan Zazaları dışlıyor, Ermenileri, Gürcüleri aşağılıyor, Alevilere sataşıyor, ne kadar kendisine aykırı olabilecek gruplar var ise bunların hepsine doğrudan hakaret ediyor. Böyle bir aday kendisine ‘milletin adamı’ diyor. Hangi milletin adamı? Başbakan kendisine gelsin, bu tür söylemlerden hiç olmazsa bundan sonra uzak kalsın” diye konuştu.

Davutoğlu’nun kendisinin IŞİD’e yardım ettiğini iddia eden muhalefet partileri sözcülerini 'vatan hainliği' ile suçladığını söyleyen Loğoğlu, “Bu artık bütün sınırları aşan bir şekilde haddini bilmezlikten öteye giden bir duruştur. IŞİD’e hükümetin değişik noktalarda her türlü yardımı yaptığı ve yapmaya devam ettiği acı bir gerçek. IŞİD’e destek için İstanbul’da eylemler yapılıyor. Dünyanın her yerinden gelen IŞİD elemanları Türkiye üzerinden sınırlarımızı geçerek Irak ve Suriye’ye gidiyorlar. Bu işbirliği içinde bulundukları IŞİD’e gölge düşürmek için Davutoğlu, ‘Türkmenleri IŞİD öldürmüyor, diğer Türkmenler öldürüyor’ dedi.

Bu muazzam istihbarat bilgisi kendisine nasıl ulaşıyor, böyle bir şey söylemeye yüreği nasıl elveriyor bunu sizin takdirinize bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA