Belediye Başkanından Öğretim Üyesine Hakaret Davası

İçel BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Kocamaz'ın, İçel ǜniversitesi (MEǜ) Kamu Yönetimi Bölümü öğŸretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber DoğŸan'a bir röportajında kendisine hakaret ettiğŸi iddiasıyla dava açması protesto edildi.

Alınan bilgiye göre, Kocamaz, DoğŸan'ın İçel'deki yerel bir gazetede yayımlanan röportajındaki değŸerlendirmelerinde kendisine hakaret ettiğŸi iddiasıyla savcılığŸa şŸikayette bulundu. şžikayetin kabul edilmesi üzerine İçel 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşŸması ise 16 Eylül'de görülecek.
Davanın geri çekilmesini talep eden EğŸitim-Sen İçel TemsilciliğŸi üyeleri de LJiftlikköy YerleşŸkesi'ndeki rektörlük binası önünde toplanarak, pankart açtı ve slogan attı.
Grup adına açıklama yapan EğŸitim-Sen ǜniversite Temsilcisi Mustafa şženel, bilim insanlarına yönelik, işŸsiz bırakma, cezalandırma, sindirme ve buna benzer saldırıların bilinçli bir şŸekilde hız kazandığŸını ileri sürdü.
Akademisyenlerin düşŸüncelerini özgürce paylaşŸmasının yalnızca hakkı değŸil kamuoyuna karşŸı bir görevi olduğŸunu ifade eden şženel, şŸöyle devam etti:
"Bir akademisyenin eleşŸtirilerine dava ile yanıt vermek, karşŸı argüman üretme konusundaki zaafın olduğŸu kadar dile getirilen eleşŸtirilerin doğŸruluğŸunun da kanıtıdır. Bizler EğŸitim-Sen İçel ǜniversitesi TemsilciliğŸi olarak kamuoyunu, bilim insanının sözünü özgürce dile getirme hakkına, doğŸa, toplum ve insan için bir üniversite kavramına sahip çıkmaya çağŸırıyoruz. BaşŸta işŸsizlikle tehdit etme, cezalandırma olmak üzere bilim emekçilerinin üzerindeki bütün baskılara son verilmelidir. Ali Ekber DoğŸan'a açılan davanın da derhal geri çekilmesini istiyoruz."
 
Kaynak: AA