Gazze Konusunda Telefon Diplomasisi Sürüyor

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Gazze'deki gelişmeleri görüştü.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki mevcut krizin çözümü, Filistin'de akan kanın durdurulması için Mısır'ın Arap ve uluslararası ilgili taraflarca yürüttüğü yoğun istişareler ve görüşmeler kapsamında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı" denildi.
Açıklamada, "Görüşmelerde Filistin'de akan kanın durması için acil ateşkes sağlanmasının yollarının ele alındığı" belirtildi.
Öte yandan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını durdurma çabaları konusunda Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'le telefonla görüştü.
Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Şeyh Temim ve Beşir görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerle işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ortadoğu'da gelişen olayları değerlendiren liderler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurma çabaları konusunda görüş alış verişinde bulundu.
Katar Emiri Şeyh Temim, Sudan Devlet Başkanı Beşir ile iki hafta önce de benzer bir görüşme yapmıştı.
Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, ölü sayısı bin 437'ye yükseldi, 8 bin 300 kişi yaralandı.

Kaynak: AA